Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 11:03

Презентували електронні публічні консультації для громадян

Презентували електронні публічні консультації для громадян
Обговорили питання технічних налаштувань сайту, які будуть більш зручні для громадян та захисту ресурсів від інтернет-ботів, можливості реєстрації дітей до 16 років та ін. Фото: Репортер

13 березня у Білій Церкві презентували соціальну мережу "Смарт Сіті". Вона дозволяє проводити публічні консультації для громадян міста. Керуючим напрямку є Сергій Постівий, повідомляє bc-rada.gov.ua.

"Біла Церква стане першим містом, де запрацює ресурс "Електронні публічні консультації". Він дасть можливість проводити онлайн електронні консультації, - розказує керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, 29 років. Усі питання, пропозиції та думки будуть висвітлюватись у цифровій площині. Мешканці зможуть отримувати необхідну інформацію, обмінюватися досвідом для реалізації проектів".

Роботу із громадською організацією "Укрмедіа" в рамках проекту "Спільно" розпочали торік. Презентували ресурс на засіданні робочої групи "Смарт Сіті". Ознайомившись із ним, депутати міської ради внесли пропозиції щодо технічних характеристик. Підписали документ про співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти створили мобільний додаток для переселенців

"Визначальну роль у вирішенні питань міста буде відігравати громада, а не держсужбовці, - говорить мер міста Геннадій Дикий, 49 років.- Для міської ради буде можливість вивчати думку жителів з тих чи інших питань, знати настрої, бачити їхні побажання тощо".

Олег Чеславський детально розповів та показав на практиці, як реєструватися на сайті, як публікувати свої новини, проводити голосування.

Розмістивши свою ідею чи проект, людина зможе відразу отримати консультації фахівців, підказки та підтримку громадян і зібрати кошти на реалізацію. Містяни зможуть проводити такі процедури без залучення влади.

Присутні на заході мали змогу за допомогою ноутбуків, планшетів або ж телефонів зареєструватися на платформі електронних публічних консультацій, протестувати роботу ресурсу.

Біла Церква стала першовідкривачем серед українських міст з упровадження саме електронних публічних консультацій. У 17 містах України діє система консультацій у форматі зборів громадян і влади. Проте електронний варіант втілила саме Білоцерківська міська рада.

Зараз ви читаєте новину «Презентували електронні публічні консультації для громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають