Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2019 09:46

Оптимально вперше приводити дитину до дошкільного закладу з дворічного віку

Оптимально вперше приводити дитину до дошкільного закладу з дворічного віку
Катерина Павленко: "У нашому садочку діють 12 груп, по три для кожного віку – ясельна, молодша, середня і старша". Фото: Ірина МАМРИГА

"З 2 вересня наші дворічні двійнята, Діана і Давид, почали відвідувати дитячий садок, – розповіла гайсинчанка Ганна Тітаренко, 28 років. – Розумію, що незнайома обстановка – це великий стрес для дітей. Тому спершу вирішила залишати їх у садочку щодня по 2 години. Інші батьки з нашої групи теж із розумінням поставились до ситуації. Щоб не було занадто великого навантаження в період адаптації дітей, деякі батьки почнуть водити своїх малят до садочка через тиждень-другий. Тобто кількість дітей у групі зростатиме поступово, так їм буде легше звикнути одне до одного".

Завідувач гайсинського дитячого садка №5 Катерина Павленко сказала, що оптимально вперше приводити дитину до дошкільного закладу з дворічного віку.
"У колективі діти швидше розвиваються і соціалізуються, спілкуючися між собою, – стверджує Катерина Григорівна, 59 років. – Дитяча гра й робота вихователів покращують мовлення малюка. Заняття з музики, малювання формують смак. Ліплення розвиває дрібну моторику, а це вже покращує розумову діяльність дитини. Проходить і фізична адаптація. Адже вдома одна мікрофлора, а в колективі інша".
Запитала, чи потрібно дворічній дитині мати елементарні навички самообслуговування, щоб почати відвідувати дошкільний заклад.
"Уже з народження батьки повинні виховувати малюка, – відповіла завідувачка. – Відповідно до віку необхідно прививати вміння й навички. Починаєте дитину підгодовувати, давайте і їй в руку ложечку. Якомога раніше, найкраще до одного року, привчайте малюка до горщика. Бо в одноразових підгузках дитина не відчуває своїх фізичних потреб. Зараз трапляється, що деякі дворічні діти бояться горщика. Словом, висновок один: привчайте маля до самостійності. Якщо за дитину все робити, то, звичайно, вона нічому не навчиться. А елементарні навички сприяють кращій адаптації, малюк почувається комфортно й не чекає допомоги дорослих".
"Наразі в нашому садочку діють 12 груп, по три для кожного віку – ясельна, молодша, середня і старша", – додала Катерина Григорівна.

Щоб оформити дитину в дошкільний заклад, батьки повинні принести в дитсадок копію свідоцтва про народження, довідку з лікарні про стан здоров'я і ксерокопію карти щеплень. Якщо в дитини є основні щеплення, але порушений календар ревакцинацій, вона все одно може відвідувати дошкільний заклад за умови, що щеплення будуть зроблені у потрібний час.

Усі вікові групи в дитячих садках з першого вересня є укомплектованими. Але, якщо в батьків виникає необхідність оформити дитину в дошкільний заклад посеред навчального року, вони можуть це зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нещеплені діти не повинні відвідувати навчальні заклади"

Усього в Гайсині діють 5 дитячих садків. Серед найбільших – ДНЗ №4, 2 і 5.

Зараз ви читаєте новину «Оптимально вперше приводити дитину до дошкільного закладу з дворічного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають