Ексклюзиви
неділя, 21 липня 2019 20:15

"На вибори в основному приходили люди зрілого віку і пенсіонери"

21 липня, 14.00. Прямуємо до виборчої дільниці № 050787, що у Великобушинському будинку культури Немирівського району. Виборців небагато. У дворі на лавці, сховавшись від сонця, сидять п'ятеро жінок похилого віку. До виборчої дільниці заходить молода жінка з хлопчиком років шести.


– Мам, а ми вже ж голосували. Чому знову йдемо суди? – запитує малий.
– То ми обирали президента, а тепер парламент, – пояснює мати. Жінка отримує бюлетені і довго вдивляється в них. – Щось з тих пір, як у декреті, крім лунтиків та фіксиків нічого не знаю.
Біля виходу в приміщення стоять троє людей.
– Я вважаю, було б добре, щоб із різних партій об'єднались певні депутати, – висловлює свою думку Юрій, 54 роки, прізвища не називає. – Вибрати кращих із кращих, щоб дійсно щось робили для держави.
– Не знаю, я за "Батьківщину" вже вкотре віддаю свій голос, – підтримує розмову жінка пенсійного віку з масивними золотими сережками. – У нас сусід уже скільки років агітує за Юлю, так я і за неї. Чомусь вірю їй.

19.00, виборча дільниця в приміщенні Гайсинської шостої школи. За столиками сидять члени комісії, трохи далі спостерігачі, час від часу заходять виборці.
– На даний момент проголосувало трохи менше половини виборців, – говорить спостерігач від партії "Слуга народу" Сергій Васильченко, 41 рік. – В основному приходили люди зрілого віку і пенсіонери. Молоді було мало, мабуть, спрацював той фактор, що зараз літо – всі по морях, на відпочинку. Найстаршим виборцем став 93-річний Олександр Калита. Але він на дільницю не приходив, до нього возили пересувну скриньку. А так правопорушень на дільниці не було. Вранці приїздили два спостерігачі від Парламентської Асамблеї ОБСЄ – один американець, інший – німець. З ними була дівчина-перекладач. Між собою спілкувалися англійською. Після нашої дільниці мали їхати на дільницю, що знаходиться в дитячій бібліотеці.
– А із вбиральнею вийшло не дуже зручно, – приєднується до розмови жінка, яка теж працює спостерігачем, не називається. – Справа в тому, що в приміщенні туалет був закритий, тому провели іноземця до надвірного. Він був вражений. Сфотографував вбиральню на телефон, показував своєму колезі. Як на мене, нічого шокуючого там немає – звичайний туалет, чистий, побілений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найактивніший 17-й округ

Активність виборців на позачергових парламентських виборах станом на 20:00 склала 50,09%, повідомляє Центральна виборча комісія.

Зараз ви читаєте новину «"На вибори в основному приходили люди зрілого віку і пенсіонери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають