Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 10:46

Допис мешканців Райгородської ОТГ поширили 108 разів

"Ми дуже схвильовані щодо перспективного плану об'єднання. Згідно з ним, Райгородську об'єднану територіальну громаду (далі ОТГ) приєднують до Ситковецької ОТГ (в межах колишнього Ситковецького району)" — пишуть у соціальній мережі "Фейсбук" жителі Райгородської об'єднаної територіальної громади. В публікації зазначається, що одинадцять сіл Райгородської громади об'єднались добровільно. Центр громади міститься у вигідному транспортному сполученні, відстань до всіх старостинських округів складає не більше 10 кілометрів. Якщо ж територіальна громада приєднається до Ситковецької ОТГ, то відстань до центру в Ситківцях збільшиться втричі. "На території нашої ОТГ є бюджетоутворювальні підприємства, — йдеться далі в публікації, — два щебеневих заводи, молокопереробний завод, млин, пекарня, залізнична станція, понад 30 ФОПів, фермерські господарства. Процент дотаційності Райгородської ОТГ значно менший порівняно з Ситковецькою. Це говорить про самодостатність нашої громади. Центр об'єднаної територіальної громади повинен бути тільки в Райгороді."
Допис поширили 108 разів, прокоментували 89 осіб. Усі одностайно підтримують, щоб центр залишався в селі Райгород. Голова Райгородської ОТГ Костянтин Махиня, 55 років, схвалює ініціативу своєї громади.
- До нашої громади входять одинадцять населених пунктів, ми є самодостатніми, тоді як Ситківці дотаційніші, - говорить Костянтин Костянтинович. – Ми згодні об'єднатися з Ситківцями, але Райгород повинен залишатися центром. Із цим і звернулися жителі нашої громади до обласної ради, облдержадміністрації, Центру розвитку місцевого самоврядування, Асоціації об'єднаних територіальних громад. Поки що конкретної відповіді немає. Питання об'єднання Райгородської і Ситковецької громад виносили на сесію обласної ради, але депутати не проголосували.

Допис поширили 108 разів, прокоментували 89 осіб

Зараз проходить обговорення перспективного плану об'єднання територіальних громад Вінниччини у межах колишніх районів.
- Безперечно, бачимо центр у нашому селищі, - коментує голова Ситковцької ОТГ Віктор Михайленко, 31 рік. – Ситківці – це колишній районний центр. Тут зосереджені основні соціальні об'єкти, є пожежна частина, базується швидка допомога, відділення центральної районної лікарні, аптека "Доступні ліки". Крім того, діє відділення "Ощадбанку", наша школа має статус опорної. Єдиний мінус в тому, що ми знаходимось на відстані 7 кілометрів від центральної траси. Мешканці крайньої точки Райгородської ОТГ, а це село Самчинці, стверджують, що до Ситковець важко добиратись. Але це не є проблемою. Уряд передбачив створення прозорих офісів і вони можуть функціонувати і в Ситківцях, і в Райгороді, і в Мельниківцях. Тому всі довідки люди зможуть отримувати за місцем проживання. У Ситківцях ж буде лише адміністративний центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені боляче за кожну територіальну громаду"


Мешканці Ситковець звертають до обласної ради з проханням вирішити питання транспортного сполучення. Адже селище розташоване за 8 кілометрів від центральної траси, автобуси від і до районного центру туди не ходять.

Зараз ви читаєте новину «Допис мешканців Райгородської ОТГ поширили 108 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають