Ексклюзиви
четвер, 19 вересня 2019 09:40

Цього дня не лазили на дерева, лікували лихоманку тютюном і ходили в гості поїсти

Цього дня не лазили на дерева, лікували лихоманку тютюном і ходили в гості поїсти
19 вересня вшановують архангела Михаїла. Фото: pravednik.info

19 вересня вшановують архангела Михаїла — одного з найвідоміших біблійних персонажів.

Про цей день є певні народні прикмети та заборони.

Відсьогодні починаються ранкові заморозки.

Вважали, що цей день обов'язково потрібно провести з сім'єю, піти в гості до рідних і близьких. Готували щось для столу, брали з собою медовуху, її традиціно приносили наші предки. Все, що подадуть, потрібно з'їсти, а навіть якщо щось залишилося, то викидати не можна. Віддавали це голодним і знедоленим. Здебільшого для них готували спеціальні страви. Вірили, що так можна очистити душу від 100 гріхів.

Є також традиція цього дня запитувати, але відповідати треба на них чесно, щоб Михайло не покарав. Не слід конфліктувати, сваритися.

Здавна сьогодні вирішували важливі питання сусідів і сім'ї, а старший у селі вислуховував скривджених і приймав рішення, яке не можна оскаржити.

19 вересня не можна працювати. Якщо не послухаєтеся, можете сьогодні ж захворіти, а будь-які справи погано закінчаться, якщо взагалі колись закінчаться. Також не лазили на дерева чи драбини, була велика ймовірність падіння та каліцтва.

Жінки на Михайлове чудо лікували хворих лихоманкою тютюном. Його кладуть в узголів'я ліжка і відпоюють водою з дзвонів. На шию хворому треба повісити мішечок із зашитою зміїною шкурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити осінній перепад температури

Віруючі ходили у храм помолитися не тільки за рідних і близьких, а й ворогів. Найбільшу свічку ставили біля ікони архангела Михаїла. Після виходу з церкви загадували бажання. Вважалося, що обов'язково здійсниться, якщо ви творили добрі справи і не носили в серці злість.

У четвер 19 вересня люди будуть надто вразливими. Слідкуйте за своїми словами. Не ображайте оточуючих. Про це Gazeta.ua розповіла астролог Олена Максимова.

Зараз ви читаєте новину «Цього дня не лазили на дерева, лікували лихоманку тютюном і ходили в гості поїсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають