Ексклюзиви
четвер, 21 березня 2019 14:20

Білоцерківські майстри виготовляють гітари для всесвітньо відомих музикантів

Білоцерківські майстри виготовляють гітари для всесвітньо відомих музикантів
Виробництво гітари починається з ескізу та 3D-моделі. Фото – Ukrainer

Білоцерківський бренд Universum Guitars виготовляє гітари для всесвітньо відомих музикантів, пише Ukrainer. Власником одного з інструментів фірми є володар "Греммі" Джона Патітуччі.

На світовому ринку вироби конкурують зі знаменитими Fender та Gibson. Гітари місцевих майстрів представляють Україну на міжнародних музичних виставках. Інструменти виготовляють у невеликій майстерні міста з 2016 року.

Олександр Дорошенко проектує музичні інструменти. Вадим Гавриленко - інженер-механік, який майструє спроектовані моделі. Він відрізняє на запах 64 породи дерева, яке використовує для гітар - від закарпатського клена до африканського чорного дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На цитрі грали там, де проходили бої Січових стрільців. Влада назвала інструмент націоналістичним і заборонила

Виробництво гітари починається з ескізу та створення 3D-моделі на комп'ютері. Далі спеціальні програми відтворюють на станках.

Особливого звучання білоцерківських інструментів творці досягають завдяки застосуванню золотих пропорцій.

Бренд виграв конкурс. Завдяки йому студенти американського музичного коледжу Берклі використовують інструменти білоцерківської фабрики.

Сергій Шнуров оголосив про завершення кар'єри. Лідер рок-гурту "Ленінград"сказав, що майбутній тур колективу стане останнім.

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківські майстри виготовляють гітари для всесвітньо відомих музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають