Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 15:21

Бібліотекарі влаштували для дітей День торта

Бібліотекарі влаштували для дітей День торта
Діти розважалися кілька годин, а потім смакували солодощі з чаєм. Фото: Надія Гаврилова

19 липня бібліотекарі філіалу №6 з Білої Церкви влаштували солодке свято своїм найменшим читачам. Вони організували для малих конкурси та ігри.

Уже завтра, 20 липня, весь світ відзначатиме Міжнародний день торта. Свято присвячене дружбі між людьми, народами і цілими країнами.

"Девіз Дня торта – Icakeyou, що в перекладі означає "я прийду до тебе з тортиком!". Логіка проста: святкуємо мир і дружбу з тортом і чаєм. Воно й не дивно, адже складно знайти людину, яка б не хотіла жити в мирі й одночасно не полюбляла торт", - говорить завідувачка філії Надія Гаврилова.

Розпочали з квесту, який організувала читачка Юлія Демченко. Всі мали пройти смугу перешкод, щоб потрапити на "солодку галявину" разом із книжкою Дж. Родарі "Торт у небі". Далі Надія Гаврилова познайомила учасників з історією свята. Вона показала літературу, представлену на виставці-інсталяції "Читай, смакуй, насолоджуйся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжок закуплять менше

Дітлахи розказували вірші, малювали солодощі. А потім готували паперовий торт.

На завершення свята їли торт із чаєм. Їх приготували матері дітей.

14 липня померла відома українська письменниця, поетеса і бард із Харкова Олена Касьян. Їй було 48 років. Боролася з раком молочної залози протягом 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Бібліотекарі влаштували для дітей День торта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають