Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 22:13

Артисти з Бабина "розплітали косу" на фольклорному фестивалі

Артисти з Бабина "розплітали косу" на фольклорному фестивалі
Нареченій надягають вінок на фестивалі "Осінь весільна-2019". Фото надане Юлією Пасічнюк

15 вересня аматорський фольклорний колектив "Вербиченька" Бабинського сільського будинку культури з Іллінеччини представив Вінницьку область на культурно-мистецькому святі "Осінь весільна-2019". Фестиваль проходив у Національному музеї народної архітектури та побуту (Пирогів) в Києві.


"Це був яскравий захід із піснями, весільними жартами та пригощанням. У ньому брали участь кращі фольклорні колективи з різних куточків України, – розповіла 27-річна Юлія Пасічнюк, виконувач обов'язків завідувача сектору культури і туризму Іллінецької райдержадміністрації. – Наша "Вербиченька" відтворила стародавній обряд розплітання коси. Театралізоване дійство почалось із ходи рідних та гостей нареченого до молодої. Потім відбулася зустріч молодого з батьками молодої, викуп у брата нареченої, благословення батьками молодят, розплітання коси братом сестрі, надягання вінка мамою, запрошення молодими на весілля та супровід сватами на гуляння. Самодіяльні артисти виконували тематичні обрядові пісні.
Організувати поїздку фінансово допомогли сільський голова Олег Павлов, директор Іллінецької філії ПРАТ "Зернопродукт – МХП" Олексій Маруненко та депутат районної ради Сергій Шевчук. За що ми їм безмежно вдячні", – додала Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брацлавці літали на повітряній кулі

20–25 серпня 2019 року в селі Великі Сорочинці в Миргородському районі Полтавської області проходив знаменитий Сорочинський ярмарок.

Зараз ви читаєте новину «Артисти з Бабина "розплітали косу" на фольклорному фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають