Ексклюзиви
субота, 02 березня 2019 09:00

Шахрай заволодів 175 мільйонами гривень

Шахрай заволодів 175 мільйонами гривень
Діючи за аналогічною схемою, відчужив корпоративні права підприємства на користь третіх осіб. Фото: ukranews.com

Прокуратура Київщини завершила досудове розслідування стосовно чоловіка, який заволодів корпоративними правами підприємства зі статутним капіталом майже 175 мільйонів гривень.

Білоцерківська прокуратура Київської області обвинувачує 37-річного жителя м. Дніпра за статтею про протиправне заволодіння майном підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний адвокат відібрав бізнес і вимагав 3 млн грн у клієнта

Як повідомлялось раніше, у вересні 2018 року зловмисник, за змовою з іншою особою, з використанням підроблених документів та печатки приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу заволодів корпоративними правами одного із підприємств Білоцерківського району.

У подальшому чоловік подав фальшиву документацію державному реєстратору для внесення змін до установчих документів юридичної особи.

Таким чином підозрюваний протиправно заволодів корпоративними правами підприємства, а саме - його статутним капіталом та майновими правами на нерухоме і рухоме майно загальною вартістю майже 175 млн грн.

Злочинцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років та права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і з конфіскацією майна.

Від імені НАЗК в суди шлють підроблені протоколи на Павелка. У деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що НАЗК нібито відправило до Печерського суду міста Києва 12 протоколів про порушення Андрія Павелка при заповненні декларації.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай заволодів 175 мільйонами гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають