Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2019 13:17

Прокуратура подала до суду на АТБ

Прокуратура подала до суду на АТБ
Суд відмовився зупиняти будівельні роботи на земельній ділянці, яка належить ТОВ "АТБ-Інвест". Фото: http://tyzhden.org

Білоцерківська прокуратура подала позов до апеляційного суду Київської області. Вимагають зупинити будівництво супермаркету АТБ на території парку ім. Тараса Шевченка і накласти арешт на землю, де проходять роботи.

Ділянку у парку міська влада продала товариству "Трайдент" 2006-го. Пізніше її перекупило "АТБ-Інвест". Торік почали зводити супермаркет. Місцеві активісти виступили проти. Магазин не можна зводити у парковій зоні і землі віддавати приватним інвесторам, пояснюють. Передали інформацію про порушення прокуратурі. Вона відкрила справу.

- Разом зі слідчими з економічних питань підняли генеральний план парку, який був затверджений ще у 1980-х роках, - говорить 33-річний Ігор Коча, громадський активіст, заступник голови громадської ради. - Не існує детального плану на забудову цієї ділянки. Влітку, коли починали будівництво, ми попереджали міського голову про незаконність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ціни в чеку не збігалися з цінниками на вітрині"

Є детальний план забудови ділянки на вул. Ярослава Мудрого, Шолом-Алейхема, Голубиній - до того місця, де споруджують АТБ. Дозвіл на роботу міський відділ державного архітектурно-будівельного контролю видав без проекту благоустрою території. Це заборонено.

Раніше прокуратура подавала позов до міського суду. Він його відхилив. Продовжує розглядати тільки заяву про перенесення зупинки поблизу будівництва. На її місці хочуть прокласти заїзд до АТБ.

- Будівництво є правопорушенням. За законом, аби почати щось зводити, потрібно провести громадські слухання, - коментує юрист 42-річний Максим Запаскін. - Інспекція, що дала дозвіл на початок робіт - не мала права цього робити, не вислухавши мешканців будинків поруч із забудовою. Місцеві обурені. Бо біля супермаркету буде парковка на шість місць.

- Цього мало, - продовжує Ігор Коча. - Люди переживають, що машини ставитимуть у їхніх дворах. Вулиця Ярослава Мудрого, де йде будівництво, і так завантажена транспортом.

Якщо суд задовольнить позов, то посадовці, які видавали дозвіл на будівництво - будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.
У головному офісі АТБ станом на 5 березня коментар узяти не вдалося.

Новий офіційний бенефіціар КВЦ "Парковий", відомого як "вертолітний майданчик Януковича", нардеп від БПП Максим Єфімов, може спробувати зменшити збитки по кримінальних справах, порушених за фактом незаконного будівництва об'єкта. Компанія "Амадеус Ко" фігурує в низці кримінальних проваджень, згідно з якими державі було завдано багатомільйонних збитків.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура подала до суду на АТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають