середа, 01 серпня 2018 17:05

У Києві подорожчала оренда квартир

У Києві подорожчала оренда квартир
Оренда однокімнатної квартири у нормальному стані у середньому коштує 6,5-8,5 тис. грн. Фото: stroyobzor.ua

У Києві подорожчала оренда квартир. Найбільше зросли в ціні бюджетні варіанти - майже на чверть.

Однокімнатну квартиру, яку раніше можна було зняти за 4,5-5 тис. грн зараз пропонують від 5 тис. грн. Додатково потрібно сплатити завдаток у розмірі місячної оплати й комісійні ріелтору. У сумі це не менше 13 тис. грн, пише Сегодня.

"Це або Борщагівка, або Троєщина. І стан — те, що ми називаємо "радянським". Може бути взагалі без меблів, без техніки, або максимум пральна машина й плита. І мінімум меблів", - каже експерт з нерухомості Катерина Охріменко.

Квартири, які зараз пропонують орендувати за 4 тис. грн в основному непридатні для життя. Там облізлі стіни, прогнилі меблі, грибок і зламана сантехніка. Крім того, можна потрапити на дешеві пропозиції від шахраїв.

Оренда однокімнатної квартири у нормальному стані коштує 6,5-8,5 тис. грн. За ці гроші також можна зняти бюджетну двокімнатну квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира в оренду: як не стати жертвою шахрайських схем ріелторів

Щоб зекономити, багатоквартирне помешкання орендують на декілька сімей. Або шукають кімнату з господарем. За неї в середньому потрібно заплатити 3 тис. грн.

Якщо винаймати житло в передмісті, то насамперед виграти можна у якості, а не кількості. Адже за проїзд коштуватиме щонайменше 1 тис. грн у місяць.

До осені оренда житла в Україні подорожчає ще на 10%. Щоправда в жовтні-листопаді попит спаде, тому зняти квартиру буде простіше.

В Україні уряд готує нову редакцію законопроекту "Про оренду". Забудовники матимуть можливість будувати "орендні будинки", де здаватимуться квартири. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вважають, що це дозволить навести порядок на ринку і забезпечити житлом українців.

Зараз ви читаєте новину «У Києві подорожчала оренда квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути