понеділок, 03 вересня 2018 21:10

Скільки коштує орендувати житло у Києві

Скільки коштує орендувати житло у Києві
За останній місяць оренда квартир у столиці подорожчала на 5%. Фото: Файне місто

У серпні найдешевше вдалося орендувати однокімнатну квартиру у Дніпровському р-н столиці по вул. Нікітенко. Оренда житла площею 30 м² коштувала 5000 грн у місяць.

Минулого місяця вдалося орендувати двокімнатну квартиру площею 52 м² на вул. Кловський узвіз (Печерський р-н) за 11 500 грн. Дорожче - 13 500 грн, коштувала оренда двокімнатної квартири площею 50 м² на вул. Великій Васильківській (Шевченківський р-н), інформує агенство нерухомості "Благовіст".

Трикімнатну квартиру площею 105 м² на вул. Сікорського (Шевченківський р-н) орендували за 21 600 грн. На вул. Старонаводницькій (Печерський р-н) можна було зняти двокімнатну квартиру площею 100 м² за 27 000 грн.

Квартиру площею 185 м² на вул. Старонаводницькій (Печерський р-н) здали за ціною 54 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подорожчає оренда житла у Києві

У категорії елітних об'єктів можна було орендувати квартиру на вул. Ярославів Вал. Житло площею 139 м² коштувало 67 500 грн у місяць.

"Підвищений інтерес спостерігався на квартири в нових будинках. В даному випадку комфортні умови проживання, наявність інфраструктури, невеликий термін експлуатацій житла грали ключову роль при виборі об'єкта. Активність орендарів стала причиною цінових змін. Орендні ставки за останній місяць зросли в середньому на 5%", – каже Олена Бібєрова, директор АН "Благовіст".

Для орендодавця найвигідніше здавати квартиру в умовах високого попиту. Це період березня-квітня і серпня-вересня при фіксованих політичних і економічних факторах. Водночас орендарям варто шукати нерухомість в середині літа чи на початку року. Тоді у країні сезон відпусток і мінімальна ділова активність.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує орендувати житло у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути