Ексклюзиви
середа, 01 травня 2019 21:10

Які дачі купують українці

Які дачі купують українці
Від великих будинків покупці відмовляються через високі комунальні тарифи. Фото: amestate.com.ua

В Україні зріс попит на будинки у передмісті. Їх купують у якості дач. За популярністю таке житло практично зрівнялося з 2-кімнатними квартирами площею від 45 до 60 кв м. Дачі шукають близько 12% покупців. Торік таких було не більше 5%.

"Попит на дачі зріс через сезонний фактор - попереду літо. Люди купують все, на що вистачає грошей. Щоправда запити цьогоріч стали скромніші. Так, у 2016-2017-х основний попит був на будинки площею 200 "квадратів". Зараз перевагу віддають житлу 160-170 "квадратів", - розповів Gazeta.ua віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому почали менше купувати нерухомість

Від великих будинків покупці відмовляються через високі комунальні тарифи.

"Будинок у передмісті можна купити за ціною трикімнатної квартири у Києві. Вартість квадратного метра безпосередньо залежить від відстані до міста. Однак треба розуміти, що з інфраструктурою можуть бути проблеми. Якщо знадобиться викликати швидку, не факт, що вона оперативно приїде. Це, насправді, обмежує багатьох покупців", - резюмує Анатолій Топал.

За рік оренда будинку в передмісті столиці подорожчала на 15%. Зняти дачу на літо у середньому коштує близько 14 тис. грн. Найбільшим попитом користується житло за 4-6 тис. грн. Це класичні дачі зі світлом і газом, але без каналізації.

Зараз ви читаєте новину «Які дачі купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути