Ексклюзиви
середа, 14 червня 2017 08:01

Експерт розповів, чому ризиковано купувати житло у передмісті Києва

Експерт розповів, чому ризиковано купувати житло у передмісті Києва
Новобудови у передмісті Києва будують з порушеннями тому вони дешеві Фото: dabi.gov.uа

Інвестувати гроші у квартири на Київщині ризиковано через велику кількість недобудов. Особливо це стосується передмістя столиці.

Про це заявила президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська.

"Для приватних інвесторів тут 90% ризику як мінімум. Потенційним покупцям слід звертатися до юристів. Не вестися на низькі ціни, якісь "заманушки" і розстрочку. Проблема саме в тому, що люди ведуться на ці низькі ціни.

Буває, що будинки побудовані, але все зупинено і все скасовано, навіть декларації про введення в експлуатацію. Подаються судові позови і проводяться арешти. А люди вже проінвестували на 100% будівництво будинку і не можуть заселитися. Каналізацію не підключають, газ, інші інженерні комунікації. Будується одне, а декларується зовсім інше.

Порушувалися пожежні, природоохоронні, санітарні, будівельні норми. Сподівалися на те, що керівництво включить корупційну складову — і вони за все заплатять. А коли це все заважає комфортному життю місцевих жителів і вони починають боротися, внаслідок активної позиції громадськості все зупиняється. Таке в Ірпені, Бучі, Коцюбинському, Чайці, скрізь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поняття "спальний район" не повинне існувати в сучасному світі - Ніконов

Свої огріхи забудовник покриває ціною. Ось він і приваблює. Таких об'єктів маса. Це пов'язано з тим, що недбайливі забудовники набудували того, що неможливо ввести в експлуатацію. Це просто стихійне лихо — неконтрольована забудова передмістя, багатоповерхівки в селах. Це соціальний вибух, соціальний конфлікт, який виник з вини забудовників, виконавчої влади в особі департаментів ДАБІ, місцевої влади, яка звелася з цим корупційним будівельним бізнесом і отримує хабара за незаконне виділення земельних ділянок, дозволи, за кришування таких будівництв на своїй території.

За законом в Київській області всі будівництва задекларовані. У 90% декларацій занижені категорії складності будівництва — і департамент просто це все поскасовував", - пояснила Бовсуновська, пише РБК.

Вибираючи між квартирою в Києві і передмісті, потенційний покупець повинен ретельно перевірити портфоліо і репутацію забудовника, а також прорахувати, у скільки в майбутньому йому обійдуться "зекономлені" на покупці гроші. Про це в інтерв'ю сайту "Подробности" заявив комерційний директор будівельної компанії bUd development Євген Кобзарев.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому ризиковано купувати житло у передмісті Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути