Ексклюзиви
пʼятниця, 17 січня 2020 17:13

ДАБІ хочуть ліквідувати: якими будуть наслідки для ринку нерухомого майна

ДАБІ хочуть ліквідувати: якими будуть наслідки для ринку нерухомого майна
ДАБІ контролює дотримання стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт, наглядає за дотриманням вимог законодавства. Фото: minfin.com.ua

Державну архітектурно-будівельну інспекцію України можуть ліквідувати. Питання розглядають в уряді.

"Потрібно вивчити можливість ліквідації ДАБІ в тому вигляді, в якому вона є. Від роботи необхідно відсторонити керівників регіональних підрозділів і провести їхню атестацію", - заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час наради з питань розвитку будівельної галузі.

Віцепрезидент Асоціації професійних управителів нерухомим майном Анатолій Топал розповів Gazeta.ua, що це не перша спроба ліквідувати структуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, що буде з проблемними житловими комплексами

"ДАБІ закидають багато корупційних дій, кумівство. Реорганізовувати структуру неефективно. Краще повністю ліквідувати і створити нову. Адже мають бути ті, хто прийматиме в експлуатацію будівлі, видаватиме відповідні дозволи. Щоправда, є кілька питань. Чи не призведе це до хаосу на ринку нерухомого майна? Що робити з дозволами, які вже видала ДАБІ? Їх можуть скасувати? Водночас повністю побороти корупцію не вдасться", - говорить Топал.

ДАБІ створили 2014-го. Інспекція контролює дотримання стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт, наглядає за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил.

Зараз ви читаєте новину «ДАБІ хочуть ліквідувати: якими будуть наслідки для ринку нерухомого майна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути