Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 17:40

Столичні готелі дешевшають

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Двокімнатний номер люкс у готелі ”Камелот” покоївка Лілія Подлужна прибирає до приїзду гостей. Доба у ньому коштує 1600 гривень
Двокімнатний номер люкс у готелі ”Камелот” покоївка Лілія Подлужна прибирає до приїзду гостей. Доба у ньому коштує 1600 гривень

До столиці жителька Донеччини Алла Пєтухова, 37 років, приїздила по роботі — на сільськогосподарську виставку. Для себе винайняла тісну кімнату в готелі "Голосіївський", що на Голосіївському проспекті. Для свого директора — двокімнатний номер люкс.

— Кімната малюсінька, помістилося одномісне ліжко з тумбочкою, холодильник і маленький телевізор, — каже донеччанка. — Із заводської каси мені виділили по дві сотні на добу. А готельна кімнатка коштувала 160. Зручності, правда, на коридорі. А на люкс для начальника не поскупилися дати 825 гривень.

Алла оглянула номер люкс. У спальні велике ліжко та шафа. У вітальні канапи і крісла, телевізор із 21-дюймовим екраном. У ванній душова кабіна.

— Акуратно, але без розкошів. На стінах шпалери. Вікна і двері  дерев"яні, — розповідає жінка.

Номер люкс у центрі Києва обійдеться дорожче. У готелях на чотири зірки від 2 тис. грн. А в п"ятизірковому "Хаятт Рідженсі", десятиповерховому кубі з блакитного скла, — 3600 грн. Він розташований між Софійською та Михайлівською площами. Усього там 25 люксів.

— Наші гості мають безплатний доступ до фітнес-центру, Інтернету, — говорить працівниця готелю Анна Тарута, 26 років. — Уранці та ввечері пропонуємо шведський стіл та коктейлі. Вони також безплатні. У номерах є інтерактивне телебачення з двома лініями та голосовою поштою, сейф.

Номери люкс у "Прем"єр Паласі", що на бульв. Шевченка, коштують 3,5–8 тис. грн. Послуги, що входять у вартість, такі ж, як і в "Хаятт Рідженсі". Проте меблі та оздоблення з Італії та Британії зроблені з дорогої деревини, в єдиному екземплярі. Ванні кімнати завбільшки з номери інших готелів. Є підземний паркінг. Зайти до "Прем"єр Паласу" можна лише з магнітною карткою-ключем.

— Зате ми створили домашню атмосферу, — запевняє керуючий готелем "Камелот" Микола Стамболов, 54 роки. — Захворіє клієнт — в аптеку збігаємо. Послати когось на базарі скупитися? Без проблем. У цьому перевага малого готелю. У великих живуть по 500–800 осіб. Там такий сервіс не забезпечать.

На люкс для начальника не поскупилися дати 825 гривень

Двоповерховий "Камелот" має 11 номерів, чотири з яких — люкси, розташований на вул. Мельникова, поблизу метро Лук"янівська. Дерев"яні східці та хол на 25 "квадратів" устелені червоним ковроліном. У коридорах вивішено рицарські прапори. Номери прикрашають полотна — англійські пейзажі.

Стамболов показує кімнату-"стандарт" площею близько 20 кв. м. У передпокої — шафа з дзеркальними розсувними дверима. У кімнаті двоспальне ліжко, оббиті шкірою крісла, холодильник і сейф. Біля телевізора є DVD-програвач.

Люкс-апартаменти відрізняються більшою площею, кольором покривал та оббивкою крісел. Перед телевізором — шкіряний диван. У санвузлі є ванна з гідромасажем. Однокімнатні люкси коштують 1400 грн за ніч, двокімнатний — 1600. До десятої ранку клієнти можуть безплатно піти до сауни та басейну. У вартість входить сніданок, напої з міні-бару та бездротовий Інтернет. Якість номерів не гірша, ніж у великих готелях, а ціни нижчі, запевняє директор.

За останні п"ять років столичні готелі на 3–5 зірок подешевшали, вважає киянин Олег Рубан, 37 років. Він має досвід в організації міжнародних заходів у Києві.

— 2001-го для гостей профспілкового з"їзду знімали номери в готелі "Експрес", що на бульварі Шевченка, — розповідає він. — Для мене замовили одномісний "стандарт". Маленький, проте акуратний. Санвузол тісний. Як сідаєш на унітаз, притискаєшся до умивальника. Платили за це 300 доларів.

Нині такий, залежно від дня тижня, коштує 460–550 грн — утричі дешевше.

— А для поважного гостя із Москви знімали двокімнатний люкс, — веде далі Рубан. — Отам у санвузлі просто: і душова кабіна була, і ванна кутова. Доба в такому люксі коштувала 1100 доларів.

Тепер ціна люкса — 1,5-1,8 тис. грн. Шість років тому стільки коштував номер-"стандарт".

У "Камелот" дзвонять із-за кордону, просять забронювати на Євро-2012. Стамболов не проти, якщо оплатять зараз.


Скільки коштують люкс-апартаменти в готелях Києва, грн за добу


 готель роз- ряд ціна, грн міні- бар без- плат- ний сніда- нок Інтер -нет сауна басейн тре- нажер- ний зал дос-
тав- ка до аеро- порту
Воздвиженський
вул. Воздвиженська, 60а-б
 ***  2020  платн.  є  платн.  —  —  —  платн.
 Голосіївський
просп. Голосіївський, 70
 **  825–
1260
 платн.  є  у холі
 —  —  —  платн.
 Дніпро
вул. Хрещатик, 1/2
 ****  1250  платн.  є  платн.  —  —  —  платн.
 Імпреза
вул. Сагайдачного, 21
 —  1888  платн.  є  є  —  —  —  платн.
 Камелот
вул. Мельникова, 4
 —  1400  є  є  є  є  є  —  платн.
 Мисливський двір
вул. Славгородська, 49
 —  1000  платн.  платн.  у холі
 —  —  —  —
 Національний
вул. Липська, 5
 ****  2090  платн.  є  платн.  —  —  —  платн.
 Президент-готель
вул. Госпітальна, 12
 ****  2020  платн.  є  платн.  є  є  є  платн.
 Прем"єр Палас
бульв. Шевченка, 5-7
 *****  3450-
8000
 є  є  є  є  є  є  є

Зараз ви читаєте новину «Столичні готелі дешевшають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути