Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 05:45

Що вимагають від орендарів?

Маргарита Борисенко, 27 років, Черкаси:

— Рік тому із хлопцем переїхали з Луганської області. Часу на пошук квартири не було. Обрали перший варіант. Це була трикімнатна квартира. Але дві кімнати господарка замкнула. Платили тисячу гривень і комуналку. Власниця житла попросила не спілкуватись із сусідами. Не казати, що знімаємо житло. Якщо хтось спитає, відповідати — приїхали в гості. Ще заборонила відчиняти двері невідомим людям. Потім з'ясувалося, що квартира під арештом. Вона боялась судових виконавців. Також мали обов'язок годувати її кота. Він жив на вулиці, ­залазив до помешкання через вікно. У холодильнику господарка зберігала курячі голови, їх треба було варити для тварин. Довго там не змогли жити, переїхали на іншу квартиру.

Ярослав Федченко, 22 роки, Київ:

— Вирішили з дівчиною жити разом. Вона переїхала до квартири, де я знімав кімнату. Привезла з собою декоративного кролика. Власниця квартири сказала, щоб позбулися тварини. Ми не хотіли віддавати кроля. Коли вона приходила по гроші, ховали в туалеті. Так було кілька місяців. Одного разу подумали: "Раптом хазяйка захоче в туалет?" І вирішили винести клітку на балкон. А жінка того разу забирала там речі. Побачила — влаштувала скандал. Ми вирішили з'їхати. Обдзвонили кілька десятків оголошень. Більшість господарів казали, що з тваринами не можна. Лише через місяць знайшли житло, де були не проти кроля.

Яна Івасюк,19 років, село Червона ­Слобода Черкаської області:

— З подружкою винаймаємо кімнату. Власниця квартири забороняє довго купатися, приводити когось у гості. Боїться, що щось вкрадуть у неї. Лягає рано спати. Тому світло ми повинні вимкнути до 22:00. Якщо хочемо подивитися кіно — лише з навушниками. Перебирає наші продукти. Коли вважає, що щось зіпсувалося — викидає. Квартиру ми хотіли б поміняти. Але не можемо, бо інші дорожчі. За цю платимо 700 гривень.

Владислав Гудзь, 22 роки, Запоріжжя:

— Навчаюся в поліцейській академії. Терміново потрібна була квартира. Шукали для п'ятьох хлопців. Знайшли хороший варіант поряд із академією. Кожен мав платити тисячу гривень. Але хазяйка сказала, що здає житло лише дівчатам. Бо хлопці завжди курять. А вона недавно зробила ремонт.

Олена Мірошник, 25 років, Харків:

— Знімала кімнату в квартирі, де було двоє власників. Одна кімната належала тітці, друга — її племіннику. Я орендувала в останнього за 1000 гривень і половину компослуг. У сусідній жили двоє будівельників. Мене господар попередив, щоб із його родичкою не спілкувалася, нічого їй не розказувала. Бо вони посварилися.

Зараз ви читаєте новину «Що вимагають від орендарів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути