пʼятниця, 29 лютого 2008 16:41

Найдорожчі квартири у словацьких багатоповерхівках

Автор: дані: ”ГПУ”. Проаналізовано 210 приватних оголошень
 

Квартири в Ужгороді торік здешевіли на 3%, порахувала Асоціація фахівців із нерухомості України. Нині середня ціна квадратного метра житла на вторинному ринку — $1066.

— На три- і чотирикімнатні квартири попит справді малий, — уточнює Беата Мендел, 36 років, керівниця ужгородської агенції нерухомості "БЕЯ&COM". — Зате однокімнатні — в дефіциті. Добре розкуповують малометражні квартири, так звані малосімейки.

Найбільше таких будинків — на південних околицях Ужгорода, за кілька кілометрів від центру. Наприклад, квартири площею 23–25 кв. м на вул. Джамбула, Декабристів, Заньковецької нині виставляють на продаж по $28–31 тис. А взимку 2007-го, залежно від стану, були по $15–25 тис. Квартири в хрущовках уздовж просп. Свободи просторіші, по 29–32 кв. м. Вони лише на $3–4 тис. дорожчі. Але ужгородці надають перевагу хоч і меншим, але дешевшим помешканням, ділиться спостереженнями рієлторка.

Найвищі ціни — в центрі міста. Там "квадрат" житла продають не дешевше ніж $2 тис. Помешкання на перших поверхах кам"яниць ХІХ — початку ХХ ст. — від $3 тис.

— Найдорожчі приміщення уздовж пішохідної зони, до п"яти тисяч доларів за "квадрат", — продовжує Беата Мендел. — Покупці використовують їх під офіси та комерцію.

Дорого продають і квартири в дев"ятиповерхівках уздовж вулиць Минайської, Заньковецької та Свободи. Ціна — від $43 тис. до 54 тис.

— Їх зводили у 80-х роках словацькі будівельники, — пояснює керівниця агенції нерухомості. — Там хороші проекти. Та головне — їх обладнано автономними котельнями на один-два будинки. Тому перебоїв з опаленням нема.

Воду в Ужгороді подають по графіку. Але в словацьких панельках, принаймні у квартирах до п"ятого поверху, вона є постійно.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі квартири у словацьких багатоповерхівках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути