Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2007 17:51

"Астарта-Центр" зведе торговельно-офісний центр у стилі древнього Подолу

  Торгово-офісний центр на Подолі побудують у стилі старого міста
Торгово-офісний центр на Подолі побудують у стилі старого міста

На вулиці Набережно-Хрещатицькій у Києві на Подолі лежать руїни заводу "Металпресмаш". На цьому місці планують звести торговельно-офісний центр у стилі кінця ХVIII — початку XIX століття. Поряд розташовані банк, розважальний центр, офіси. Будівництво комплексу загальною площею 60 тис. кв. м почнеться наступного року. А через три-чотири роки приміщення будівлі вже здаватимуть в експлуатацію.

Уже здійснено перший етап проектування. У жанрі раціональної архітектури працювати не хотіли, бо скляні фасади в історичній частині Києва псують самобутній вигляд старого міста, кажуть архітектори — розробники проекту. Тому оздоблювати фасади вирішили під старовину, бо і Поділ, і столиця в цілому за останній період втрачають історичний потенціал. Відновити його можливо сучасними матеріалами, але використовуючи традиційні для тих часів прийоми колористики та фактури. З одного боку, щоб Київ залишався зі своїм обличчям, а з іншого, щоб побудований об"єкт не втратив своєї оригінальності.

Початковий проект будівництва комплексу на Подолі проходить погодження в Київголовархітектурі і в Службі охорони пам"яток. Планується, що торговельно-офісний центр матиме 7–9 поверхів. Таку поверховість використовують, щоб уникнути враження величезної скульптури. Це будуть п"ять окремих будинків, архітектурно поєднаних між собою.

Перші два поверхи матимуть арки, що надасть більшої виразності будівлі. Четвертий-п"ятий поверхи заплановані під офіси — орендатори матимуть змогу облаштовувати їх за своїми смаками. Останні два поверхи, мабуть, будуть найдорожчими. Вони дуже просторові, з вікон відкривається гарний вид на Лівий берег. У центральній частині комплексу розмістять конференц- та конгрес-зали.

Під торговельно-офісним комплексом "Астарта-Центр" запланувала підземний паркінг, розрахований для початку на 150 машин. Тут паркуватимуться і покупці, і працівники центру. У дворі буде ще гостьова парковка.

Територію колишнього заводу давно треба було забудувати — руїни псують вигляд міста. Набережно-Хрещатицька має бути діловою частиною Києва. Тому добре, що тут буде торговельний центр, адже поряд немає житлових будинків. Окрім того, район вигідний для бізнесменів, на Подолі непогана транспортна розв"язка.


Компанія дбає про якість та комфорт своїх об"єктів


Фірма "Астарта-Центр" займається будівництвом із 2004 року, але про себе як підприємство заявила значно раніше. 1904 року "Астарта-Центр" розвивалася як приватна майстерня, займалася випуском технологічного устаткування. Зараз успішно інвестує в будівельні програми, обслуговує житлові та офісні комплекси. За останні роки ВАТ фірма "Астарта-Центр" вклала понад 54 млн грн в об"єкти історичного центру Києва — будівництво житлового комплексу на вулиці Щекавицькій, 30/39, на 302 квартири площею понад 35 тис. кв. м та офісно-розважального центру "Каньйон" на вулиці Ярославській, 44 на 26 тис. кв. м.

— Організація використовує сучасний фінансовий менеджмент, — каже голова правління "Астарта-Центру" Володимир Куриленко. — Ми намагаємося забезпечити не лише високу якість монтажних робіт, але й комфортні умови проживання й роботи в експлуатованих об"єктах. Цей проект втілюватимемо в життя разом із ТЕК "Енергоінвест". А наші фахівці дають змогу не тільки вміло виконувати поточні завдання, але й інтенсивно розробляти нові проекти.


Зараз ви читаєте новину «"Астарта-Центр" зведе торговельно-офісний центр у стилі древнього Подолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути