Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2013 12:59

Завдяки пептидам уникають пластичних операцій

Завдяки пептидам уникають пластичних операцій

Про пептиди, які містяться в продуктах харчування, відомо вже 25 років. Ще в 1950 році встановили, що виділені із казеїну молока пептиди покращують дію вітаміну Д у дітей, хворих рахітом. Це стало першою вказівкою на існування у харчових продуктах біологічно активних пептидів. Найчастіше пептиди з продуктів є "короткими" - від 2 до 9, інколи до 20 амінокислотних залишків. Виділили більш "довгі" - із зерен ячменю та соєвих бобів луназін. Одним із важливих джерел біологічно активних пептидів є молоко та молочні продукти. Також їх можна виділити із яєць, риби, молюсків, злаків (рису, пшениці, гречки, ячменю та кукурудзи), і навіть редиски.

Ферментний метод виділення пептидів із харчових продуктів у наш час є основним, а самі ферменти мають вирішальне значення. Окремо треба згадати про папаїн, який міститься у тропічних фруктах, особливо в ананасах, ківі, манго і папаї (звідти й назва). Папаїн широко застосовують в клініці по цілому ряду показів. Завдяки йому заживають рани при екземі, при виразках, опіках.

Багато пептидів міститься у молоці. Білки, що містяться у грудному молоці, вкрай необхідні. Травна система новонароджених дітей є фізіологічно незрілою. Тому діти мусять розраховувати на отримані біологічно активні білки з материнського молока. Вони наповнюють організм маляти залізом, стимулюють фактори росту.

Засоби, які містять пептиди, широко застосовують у косметології. Завдяки ним омолоджується шкіра, їх використовують для боротьби з віковими змінами та для профілактики старінню шкіри. Якщо використовувати замолоду, можна уникнути ботоксу та пластичних операцій.

Пептиди добре впливають на шари шкіри, що розташовані надто глибоко. Активують вироблення нового колагену і сприяють процесу регенерації шкіри. Вони виявляють омолодження подібно до ретинолу, але на відміну від нього діють на глибші зморшки і уникають пошкодження шкіри.

Синтизуючий пептидами колаген — це "молодий" колаген, який міститься у шкірі до 15 років. Із віком кількість колагену падає, до 45 років його у шкірі не більше 5%. Це стає причиною зменшення пружності шкіри та появі зморшок. Тому треба використовувати косметику, яка його містить.

Вчені встановили, що пептиди здатні знімати запалення, нейтралізуючи ключові ферменти, що виробляються у відповідь на виявлення імунною системою чужорідних білків. Перешкоджають виникненню аутоімунних захворювань і дуже сильних імунних реакцій, що руйнують здорові клітини організму. Також був виявлений ефект гальмування накопичення жиру.

За роки вивчення сої вчені дізналися, що вона є хорошим джерелом незамінних амінокислот, допомагає зберегти м'язову масу, а пептиди дозволяють швидко відчувати ситість, з'їдаючи зовсім небагато.

Також науковці та лікарі знайшли механізм активації пептидів, які вбивають ракові клітини. Вони проникають в ліпідні мембрани, що оточують ракові клітини, і пошкоджують їх. Тому є надія, що у майбутньому вдасться подолати таку недугу.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки пептидам уникають пластичних операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути