середа, 20 лютого 2019 11:14

Захисне скло чи плівка — що краще?

Захисне скло чи плівка — що краще?
Скло краще оберігає ваш гаджет від пошкоджень

Купуючи новомодний гаджет з великим екраном, ви ще в магазині зіштовхнетесь із тим, що продавець пропонуватиме вам захист. Адже, ніжний електронний пристрій без захисту довго не прослужить.

Зверніть увагу, як ви носите свій телефон. Найчастіше це кишеня джинсів, сумка, де є безліч небезпечних для екрану речей, або в руках, з яких він з легкістю може висковзнути. І тоді на вас чекає заміна екрану, яка коштує приблизно половину вартості нового пристрою.

Який захист для телефона обрати?

Ще три-п'ять років тому вибору не було. На всі екрани телефонів клеїли плівку, при цьому потім захищали ще й чохлом. Зараз перед власником постає дилема обрати плівку чи поклеїти скло.

Плівка дешевша, в більшості випадків вона йде універсальна, та вирізається під телефон окремо. Одразу зазначимо, що на перший погляд це проста задача, але нетренованій людині справитись із нею буде складно, а нерівно обрізана плівка потім "мулятиме" око. Отож, поклейку слід довірити професіоналам, як і обрізку.

Що стосується захисного скла, то тут все індивідуально. Під кожну модель телефону скло своє, зі своїм кольором, і там вже чітко зроблені вирізи під камеру чи динамік. Недоліки скла — ціна. Воно вдвічі, а іноді й втричі дорожче за плівку, але чи це недолік? Замовити захисне скло для телефонів можна, відвідавши інтернет магазин мобільних аксесуарів Мобіт.

Як захищає екран плівка?

Наприклад, телефон потрапив у сумочку поряд із манікюрними ножицями чи ручкою. Доки ви йдете, ручка пише чи ковзає по екрану. Така плівка пошкодиться і не підлягатиме ремонту. Чи вбереже це екран невідомо, залежить від ступеня пошкоджень. Найхарактерніше пошкодження, коли телефон знаходиться в кишені з ключами, і при витягуванні гаджета його часто цими ключами чіпляють, а це пошкодить не лише плівку, а й екран. При падінні телефону плівка точно не вбереже. Удар повністю передасться на екран. Інша справа з захисним склом.

Основні переваги захисного скла

• стійке до дрібних пошкоджень - ручками, скріпками чи ключами;
• при падінні скло розіб'ється, але під ним є захисна плівка, отже удар буде безпечним для екрану;
• легка поклейка. Достатньо протерти екран спеціальною спиртовою серветкою і прикласти скло. При легкому натисканні скло саме приклеїться до екрану.

Тому вибір однозначний, і вам краще обрати скло. Підібрати необхідну вам модель можна на сайті Mobit.

Зараз ви читаєте новину «Захисне скло чи плівка — що краще?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути