понеділок, 19 лютого 2018 15:59

Все про клино-хомутові ліси - де обрати та як обрахувати

Весна період ремонтів та утеплення будинків. Але перш ніж почати ремонт, слід подумати, як дістатися до верхівки стіни знадвору. Думаєте драбиною, як зазвичай? Не вийде, адже для того, щоб утеплити та проштукатурити стіну потрібно встановити ліси. Якщо вам необхідно зробити невеличкий шматок, то їх можна зробити з дерева і постійно переносити. Але якщо потрібно робити весь будинок, доведеться приймати складніше рішення. Або робити ліси навколо будинку, що вийде дорого й незручно, або наймати бригаду, яка виконає всі роботи швидко.

"Дерев'яні ліси вже давно стали непопулярними. Їх важко монтувати, зберігати та переносити, - каже організатор з ремонтів Віктор Колесніков.

  Перш ніж почати ремонт, слід подумати, як дістатися до верхівки стіни: у цьому допоможуть ліси та драбини
Перш ніж почати ремонт, слід подумати, як дістатися до верхівки стіни: у цьому допоможуть ліси та драбини

– Сучасні бригади використовують клино-хомутові ліси. Основа їх з металевих труб. Також є дошки та хомути, які легко кріпляться. Такі дуже просто монтувати, так само потім демонтувати. Їх можна використовувати до 20-метрової висоти. Для великих бригад це знахідка. По-перше ми встановлюємо їх на всю довжину будівлі у кілька рядів. Це означає, що одночасно можуть працювати багато працівників. Також їх легко переносити чи закріпити біля складних об'єктів. Наприклад, біля колони чи арки".

Основний плюс таких лісів – мобільність і простота конструкцій. Хомути можна легко кріпити в будь-якому місці на профілі. Тому це дозволяє ремонтувати навіть сферичні будівлі чи купола. А також є можливість міняти відстань між вертикальними та горизонтальними стійками як у висоту, так і в ширину. Ліси є професійні, з діаметром труб 2 дюйма і полегшені з профілю в 1,5 дюйма.

Якщо ви не працюєте в будівельній бригаді і вам потрібно прорахувати кількість лісів, краще завітати на сайт Virastar.ua. Тут є спеціалізований калькулятор, де, знаючи довжину, ширину та висоту будівлі вам чітко порахують скільки таких секцій вам потрібно. Якщо у вас передбачений довготривалий ремонт, то краще ліси купити заздалегідь. Для короткотривалих ремонтів їх можна взяти в оренду, але слід врахувати, що окрім доставки доведеться оплатити монтаж та демонтаж конструкцій.

Для ремонту також потрібні драбини та стрем'янки різних типів та довжини. Спеціалісти радять купувати драбини KRAUSE. Це зручно, бо тут одразу можна побачити довжину драбини та кількість сходинок, яка використовується. А також на сайті діють постійні знижки й акції, що потішить як економних господарів, так і власників будівельних компаній та ремонтних бригад.

  Перш ніж почати ремонт, слід подумати, як дістатися до верхівки стіни: у цьому допоможуть ліси та драбини
Перш ніж почати ремонт, слід подумати, як дістатися до верхівки стіни: у цьому допоможуть ліси та драбини

Зараз ви читаєте новину «Все про клино-хомутові ліси - де обрати та як обрахувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути