Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2020 16:33

Вибираємо шафу-купе для спальні: на що звернути увагу?

Шафа-купе - річ затребувана і функціональна. Він дуже місткий, тому речі ви розмістите максимально ефективно. Але перед тими, хто планує купити це чудо меблів, виникає цілком логічне запитання: як вибрати шафу-купе? Дамо кілька корисних порад.

 
Чим більше тим краще?

Розмір шафи безпосередньо залежить від того, в якій частині кімнати він буде розташовуватися. Найкращий варіант - коли в квартирі є ніша, в яку і можна "заховати" шафа. У цьому випадку він не займе багато місця, але буде дуже містким.

Щоб в майбутньому не виникло проблем з тим, куди складати нові речі, краще відразу вибрати шафа побільше і з просторими відділеннями. Однак потрібно враховувати розмір ліжка, щоб всі меблі помістилася в спальні без проблем.

Матеріал

В основному шафи-купе виготовляють з ДСП або МДФ. Більш дорогий варіант - дерево. Визначтеся, що саме для вас потрібно. Перші два матеріали відносяться до бюджетної категорії. Меблі, виготовлені з них, відноситься до нижнього і середнього цінового діапазону. Однак прослужить вона не так довго, як виконана з натурального дерева.

 

Двері і профіль

Розсувні двері складаються з системи: сталева або алюмінієва рамка і напрямні. Профілі, якими рухатимуться майбутні двері, дуже важливо вибрати правильно. Система з алюмінію більш безшумна, зі сталі - може видавати деякі звуки при русі. Варто також відзначити, що сталевий профіль більш довговічний.

Що стосується дверей, то вони можуть бути самими різними.

1. Підвісні. Це найпростіша і бюджетна система. Вгорі на таких дверях є спеціальні ролики, а знизу - напрямні куточки. Конструкція проста і зручна, правда, з часом в ній може щось зміститися, і двері почнуть їздити гірше або їх і зовсім заклинить.

2. ніжнеопорние. Використана зворотна попередньої схема. Навантаження розподіляється на нижні ролики. Конструкція вважається більш вигідною і надійної.

Кількість дверей може бути найрізноманітнішим, зазвичай воно залежить від розміру шафи: чим він більший, тим більша кількість дверних конструкцій використовується. Золотою серединою вважає 2-3 двері. При цьому зовнішній вигляд залежить тільки від переваг покупця: на дверях можна використовувати декоративні накладки, монтувати дзеркала, прикрашати малюнками і так далі.

 

Внутрішнє наповнення

Місткість - одне з головних переваг даного типу меблів. Стандартів для внутрішнього наповнення немає, тому майстри виходять з особистих вимог і побажань замовників. Пропонують відразу кілька варіантів наповнення. На схемі майстер покаже, як можуть розташовуватися полички, штанги для вішалок, ящики, різні ємності. Цю схему можна взяти за основу і доповнити її своїми ексклюзивними ідеями.
Зазвичай всередині передбачається кілька рівнів. На нижньому зберігають взуття. Середній призначається для речей, які використовуються вдома або занадто часто. На рівні очей, як правило, зберігають дрібні предмети, аксесуари. На верхні полиці "йде" сезонний одяг або інші речі, якими користуватися будуть ще не скоро.

Кольорове оформлення

В цьому плані вибір абсолютно необмежений. Можна вибрати шафа, який буде повністю відповідати інтер'єру в колірному і стилістичному оформленні.
Найголовніше - щоб шафа-купе був максимально функціональним і корисним. В іншому покупець не обмежений. Так що вирішуйте, вибирайте, а майстри допоможуть втілити ваші ідеї в життя.

Зараз ви читаєте новину «Вибираємо шафу-купе для спальні: на що звернути увагу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути