Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 12:20

Тепер бізнес офіційно зможе працювати без печаток

Тепер бізнес офіційно зможе працювати без печаток

Опубліковано закон, яким скасовано вимоги про обов'язкове використання печаток (незалежно від їх наявності в суб'єктів господарювання) та необхідність їх використання у взаємовідносинах бізнесу з держорганами та органами місцевого самоврядування.

Тож відбиток печатки не може бути обов'язковим реквізитом будь-якого документа, що подається госпсуб'єктом до органу держвлади або органу місцевого самоврядування. А копію документа, що подають до органу держвлади або органу місцевого самоврядування, уважатимуть належно засвідченою, якщо на такій копії проставлено лише підпис уповноваженої особи такого госпсуб'єкта або особистий підпис фізособи-підприємця. Це обґрунтовано тим, що відбиток печатки на документі ніяк не підтверджує повноваження особи, яка підписала документ. Але за інерцією бізнес продовжував усюди ставити печатки.

Орган держвлади або орган місцевого самоврядування не вправі вимагати нотаріального засвідчення достовірності копії документа, якщо такої вимоги не встановлено законом.

Аби гарантувати нововведені правила, установлено адміністративну відповідальність для посадовців держоргану чи органу місцевого самоврядування, які вимагатимуть поставити відбиток печатки госпсуб'єкта на копії документа, яку йому подають.

Зараз ви читаєте новину «Тепер бізнес офіційно зможе працювати без печаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути