Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2013 18:03

Солоні озера в Солотвино такі ж цілющі, як води Мертвого моря

Солотвино - невелике селище на кордоні України і Румунії. Його називають справжнім раєм для тих, хто вирішив відпочити та оздоровитися. Солотвино - справжня закарпатська здравниця, тут розташований цілий комплекс термальних солоних озер. Цілющі властивості їх вод не поступаються водам у Мертвому морі (Ізраїль). Край багатий покладами солі. Її добували з незапам'ятних часів, тому деякі озера в Солотвино з'явилися завдяки такого видобутку. Серед них - знамените озеро Кунігунда, яке виникло в 1902 році на місці створеної шахти. Його називають справжньою візитною карткою Солотвино.

Кожен рік на лікувальний відпочинок в Солотвино з'їжджаються тисячі гостей з України та зарубіжжя на лікування. Тут є чому дивуватися: вода настільки солона, що людина без зусиль утримується на плаву. У ній розчинена не тільки звичайна сіль - тут присутні іони йоду, брому, калію, фтору, кальцію, магнію.

Мікроклімат на солоних озерах буде корисний тим, у кого спостерігаються захворювання дихальних шляхів. Вода і цілюща грязь на березі і дні озер прекрасно лікують шкірні захворювання, допомагають хворим радикулітом і артритом. Вода озер абсолютно безпечна для здоров'я - проведені аналізи показали відсутність шкідливих мікроорганізмів.

Соляні шахти - ще одне багатство цього краю. Тут проходять терапію в таких шахтах, де цілюще, насичене сіллю повітря полегшує самопочуття. Перш за все ці переваги відчують хворі астмою.

Ліси, що оточують селище, чудово підходять для прогулянок після купання в теплих озерах.

Проживання біля солоних озер - ідеальний варіант недорогого і, в той самий час, повноцінного відпочинку.

У "Солотвино" однією з кращих баз відпочинку є "Руслана". На її території - 10 дерев'яних двоповерхових будиночків, ресторан на 100 чоловік, номер "люкс". На облаштованій території — басейн і озеро з соленою водою, наявність шизлонгів, природня джакузі (валило), альтанки, накриті соломою, качелі.

У "Руслані" за 230 гривень на добу пропонують проживання в одному з двох тримісних номерів з холодильником і телевізором. Є шістнадцять чотиримістних з холодильником і телевізором вартістю 200 гривень на добу. За проживання в одному з десяти двомісних номерів (напівлюкс) з холодильником і телевізором треба викласти 150 гривень на добу.

У "люксі" - двокімнатний номер з балконом, спальня (двоспальне ліжко), вітальня (м'який куточок, телевізор, холодильник, шафа для одягу), санвузол (туалет, умивальник, душова кабінка).

На території "Руслани" розташований ресторан на 100 чоловік з живою музикою до 2 години ночі. Бажаючі підтримати українські традиції можуть відзначати родинні свята.

На території бази є також можливість самостійного приготування їжі. Поруч з будиночками розташовані печі і мангал.

Автопаркування з охороною входить в вартість проживання.

Сезон тривае до 25 вересня.

База відпочинку розташована за адресою:

Закарпатська область
Тячівський район
селище Солотвино

Тел.: +38 (067) 310-33-30 Михайло
+38 (067) 767-30-37 Руслана

E-mail: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «Солоні озера в Солотвино такі ж цілющі, як води Мертвого моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути