Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2021 09:10

Ринок покрівельних покриттів для скатних дахів

Ринок покрівельних покриттів для скатних дахів
Скачок цін на сировину для металевої покрівлі спровокував зростання цін на металочерепицю, профнастил та фальцевую покрівлю більш ніж на 100%

Основні покрівельні покриття, які використовуються для будівництва скатних покрівель на сьогоднішній день такі:

• металочерепиця;
• бітумна черепиця;
• натуральна черепиця;
• композитна черепиця;
• фальцева покрівля;
• профнастил.

Відповідно до внутрішньої статистики інтернет-магазину KIEVDAH, який має в асортименті всі перераховані вище покрівельні матеріали, лідером продажів залишається металочерепиця (асортимент товарів можна подивитися на їхньому сайті). Дана тенденція зберігається незважаючи на значний стрибок ціни на світовому ринку на чорний метал, який почався з першого кварталу 2021 року.

Скачок цін на сировину для металевої покрівлі спровокував зростання цін на металочерепицю, профнастил та фальцевую покрівлю більш ніж на 100% буквально за 4 місяці. Багато продавців даних матеріалів очікували зменшення продажів, але як показав час, спаду продажів так і не відбулося.

Вся справа в тому, що на ряду з подорожчанням цін на метал, сильно виросли ціни на плити OSB, які застосовуються для основи під бітумну черепицю що призвело також до подорожчання цін і на м'яку покрівлю. У зв'язку з цим багато забудовників переорієнтувалися на колись більш дорогий матеріал — натуральну черепицю, яка залишилася в колишньому ціновому діапазоні і стала виглядати більш привабливою з економічної точки зору. Але це призвело до підвищеного попиту на неї, і виробники цементно-піщаної черепиці перестали справлятися з поставками своєї продукції навіть на місцеві ринки Європи. На український же ринок замовлення ЦПЧ потрапляють через 1,5—2 місяці після замовлення. Далеко не кожного влаштують такі терміни поставки, тому більша частина замовників зупиняє свій вибір на якісній металочерепиці з гарантійним терміном служби 30—50 років.

Таку металочерепицю пропонує фінська компанія Ruukki — родоначальник і творець металочерепиці як покрівельного матеріалу. Ціна на покрівлю з металочерепиці виходить дешевше за все, гарантійний термін служби можна порівняти з елітною керамічною черепицею і при цьому немає ніяких проблем з термінами поставки матеріалу на об'єкт. По всій видимості дані факти привели до підвищеного попиту саме на металочерепицю, не дивлячись на значне її подорожчання за такий короткий час.

Зараз ви читаєте новину «Ринок покрівельних покриттів для скатних дахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути