Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 10:33

Особливості камер в iPhone 12

Розробники смартфона iPhone 12 стверджують, що новинка отримає надсучасну камеру з оновленими можливостями та неперевершеною якістю зйомки. Це стосується як уже випущених моделей Mini та Айфон 12, так і версій Pro і Pro Max.

  iPhone 12 отримає надсучасну камеру з оновленими можливостями
iPhone 12 отримає надсучасну камеру з оновленими можливостями

Фото та відео

Молодші моделі серії отримали ширококутний та надширококутний об'єктиви. В попередній моделі використовувалися аналогічні, але з гіршою апертурою. В 11 серії апертура складала f/1,8, а в новинці – f/1,6. Така особливість забезпечує більш якісну зйомку при недостатньому освітленні. Розробники стверджують, що нічний режим став на 27% якісніший. Тепер фотографувати можна навіть при світлі місяця – кадри дуже чіткі. Те ж саме стосується і відео.

Дуже часто приходиться знімати не лише при недостатній кількості освітлення, але і при його надлишку. В режимі Smart HDR всі засвітлені області коригуються автоматично, а всі необхідні деталі виділяються точніше.

Машинна система навчання запам'ятовує не лише людські обличчя, а й предмети, які знімаються частіше. Цим самим коригується баланс білого, яскравість, контрастність.

Селфі-камера також вражає. Вона отримала нові покращення та можливості:

• нічний режим;
• Deep Fusion;
• Smart HDR 3;
• можливість запису відео в форматі Dolby Vision.

Що стосується версій Про та Про Макс, їх можливості ще більш вражаючі. В першу чергу це пов'язано з наявністю сканера LiDAR.

Сканер LiDAR та його можливості

Технологія прийшла в смартфони з геодезії. Її суть полягає в використанні світлових хвиль. Спеціальний випромінювач випускає світлові хвилі, які відбиваються від предметів, а приймач отримує їх. На основі часу відповіді вимірюється відстань до об'єктів. Саме такий датчик отримають моделі Pro та Pro Max.

В фотографії це дозволить точно вимірювати відстань до предметів, щоб зробити фото більш детальним. Наприклад, очі, волосся та інші частини тіла на відзнятих кадрах бувають не досить чіткими. Сканер LiDAR дозволяє кожній частині тіла залишатися в фокусі.

При коректній роботі сканера прискорюється час фокусування на певних предметах. Особливо важливо це при нічній зйомці. Розробники нових смартфонів стверджують, що камера буде фокусуватися в 6 разів швидше.

Зараз ви читаєте новину «Особливості камер в iPhone 12». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути