Ексклюзиви
вівторок, 07 листопада 2017 10:23

Органічні продукти користь і переваги

Органічні продукти користь і переваги
Органічна продукція виготовляється без використання пестицидів, штучних добавок, ГМО та інших шкідливих речовин. Фото: egyptindependent.com

Все більшої популярності набувають тенденції правильного харчування, здорового способу життя, догляду за своїм тілом і т.д. При цьому очевидно, що найбільший вплив на наш організм, надає їжа і засоби особистої гігієни. На упаковках багатьох товарів можна виявити таке словосполучення, як "органічні продукти". Спробуємо розібратися, що ж це означає, з підтвердженої наукою точки зору, і наскільки такі продукти корисні і потрібні людському організму.

Що ж це "Органічна продукція"?

Таким словосполученням називають продукцію сільськогосподарської галузі (або перероблені товари з сировини цієї галузі), яка виготовляється без використання пестицидів, штучних добавок, ГМО та інших шкідливих речовин. Також для цієї продукції заборонені деякі види обробки, до яких відноситься: ароматизація, рафінування, пастеризація та всі інші промислові прийоми, які знижують поживні властивості продукту. Важливо розуміти, що саме термін - "органічні продукти", є підтвердженням стандарту якості продукції, так як, щоб мати право на розміщення даного словосполучення на товар, потрібно пройти процедуру сертифікації. Це відрізняє дану продукцію від таких маркетингових ходів, як: "Екологічно чистий" або "Біологічно чистий". Так як дані словосполучення не регламентовані законодавством, а, значить, їх може використовувати будь-який виробник.

Органічні продукти вирощуються природним шляхом

Переваг у органічних продуктів величезна кількість. Почнемо з того, що ці продукти вироблені повністю природним шляхом, а, значить, максимально добре засвоюються нашим організмом. До того ж вміст корисних вітамінів, мінералів і антиоксидантів, в продукції, вирощеної природним шляхом, істотно вищий, ніж у промислових аналогів, які втрачають свої корисні властивості на етапах виробництва, переробки, упаковки та зберігання. У ній відсутні шкідливі речовини і домішки, які використовуються для виробництва звичайної їжі. Також один з важливих аспектів, на які варто звернути увагу - турбота про навколишнє середовище. Адже при виробництві органічної продукції не забруднюється ґрунт, не відбувається потрапляння в нього пестицидів, гормонів росту та інших вкрай шкідливих речовин, це повністю безпечне для природи виробництво. Саме дані переваги схиляють все більшу кількість людей купувати органічні продукти в інтернет-магазині theGreen.

Зараз ви читаєте новину «Органічні продукти користь і переваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути