Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 09:00

Обмін податковими накладними в електронному вигляді став ще простіший

Обмін податковими накладними в електронному вигляді став ще простіший

Відправка звітності в електронному вигляді кардинально відрізняється від її подачі в паперовому вигляді: зручністю, простотою та швидкістю. Саме тому розробник системи електронного документообігу "M.E.Doc" постійно працює над тим, щоб Ви так само просто могли обмінюватися електронними документами не лише з контролюючими органами, а й зі своїми контрагентами.

Для того, щоб робота з первинною документацією стала зручніша для користувачів, компанія-розробник удосконалила модуль "Первинні документи" в системі "M.E.Doc". Значно спрощена робота з документами, якими бухгалтери обмінюються щодня - рахунками, актами й податковими накладними.

Статтею 201 Податкового кодексу передбачено, що платники ПДВ можуть надавати контрагентові податкову накладну тільки в електронному вигляді, за умови її реєстрації в ЄРНН. При цьому наявність накладної в паперовому вигляді не потрібна.

Налаштування обміну документами

Тепер користувач сам може обрати один із двох варіантів відправки первинних документів контрагентові:

Варіант 1: "Узгодження з контрагентом - Реєстрація в ЄРНН - Відправка зареєстрованого документа контрагенту"

Робота за такою схемою дозволить користувачеві уникнути помилок у документах.

Варіант 2: "Реєстрація в ЄРПН - Відправка зареєстрованого документа контрагенту".

Ця схема підійде користувачам, які абсолютно впевнені в правильності створеного документа й не потребують попереднього узгодження з контрагентом.

Монітор обміну документами

Це абсолютно новий розділ, призначений для роботи з незавершеними документами. Зупинимося детальніше. Життєвий цикл будь-якого електронного документа складається з таких етапів, як створення, перевірка, підписання ЄЦП, відправка, підтвердження про отримання. У тому разі, якщо документ не пройшов один із цих етапів, його вважають не завершеним, і він потрапляє в "Монітор обміну документами", в певну групу. Якщо документ пройшов усі етапи, він не буде показаний у цьому розділі.

Нововведення допоможе користувачеві оцінити обсяг роботи, що необхідно виконати. А керівник зможе проконтролювати її виконання співробітниками.

Реєстр первинних документів

Реєстр отримав максимально зручне відображення первинних документів, хоч функції залишилися ті самі: прийом, створення, зберігання, і пошук первинних документів (рахунки, акти й податкові накладні).

До основних переваг можна зарахувати появу функції пошуку в самому реєстрі. Тепер документи в реєстрі відображаються тільки за одним або декількома фільтрами: за документом, за періодом або за станом. Завдяки цьому швидкість роботи в системі "M.E.Doc" значно збільшилася.

Звіт про обробку первинних документів

Цей звіт створено для підбивання підсумків роботи з первинними документами. Тобто з'явилася можливість миттєво проаналізувати, з якими документами ще необхідно працювати, і який стан документів має підприємство на конкретну дату.

Візуальна копія електронних документів

Не забули і про користувачів, які все ж хочуть залишати у себе копії первинних документів в паперовому вигляді з "мокрою печаткою". Ця копія фактично є фотокопією документа. Для цього в систему "M.E.Doc" необхідно один раз втягнути скановану копію друку і підпису посадовця, і налаштувати накладення зображення на документ під час друку.

Джерело: me-doc.com.ua

 

Зараз ви читаєте новину «Обмін податковими накладними в електронному вигляді став ще простіший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути