Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 11:28

Як вибрати відповідний камін – поради фахівця

Як вибрати відповідний камін – поради фахівця
Експерт розповів, як правильно підібрати камін

У вас є дача чи заміський будинок у якому ви давно мріяли зустрічати свята з запашною кавою чи келихом вина, а може й з міцнішим напоєм і при цьому розглядати вогонь та під теплим пледом слухати потріскування дров? Тоді ви точно мрієте про камін. Але яким він має бути, як його підібрати, чи можна встановити у будинку, де давно зроблений ремонт?

Камін може стати як основним джерелом опалення так і доповнювати домашній затишок.

Вибір каміна слід починати визначивши розмір приміщення. Якщо воно перевищує 25 квадратів, можна задуматися і про встановлення класичного дров'яного каміна, який буває вбудованим, пристінковим або кутовим.

"Серцем будинку може стати камін, який прикрасить будь-який інтер'єр. Перш за все треба пам'ятати, що перед тим як ставити камін, потрібна підставка, яка витримує від 800 кілогра-мів до тонни, - каже дизайнер інтер'єрів Геннадій Юрченко. – При купівлі опалювального пристрою обов'язково треба співставити площу кімнати, яку він має опалювати, і потужність самого пристрою. На кожному каміні є технічні параметри на які слід звернути увагу. Найпопулярніші печі з термостійким склом. Там є можливість дивитись на вогонь і при цьому скло захищає від іскри та вуглинок".

Варто врахувати, що повноцінний дров'яний камін з чавунною топкою можна поставити лише у будинку, бо він важкий.

"Для квартир краще обирати електрокамін чи камін з біопаливом. Важливе оздоблення каміну. Він має виглядати шикарно, при цьому матеріал не повинен реагувати на температуру – тріскатись чи темніти. Це не лише гарний інтер'єр, а й обличчя каміну, яке існує не лише для естетичної краси, а й для того, щоб правильно розподіляти тепло у кімнаті та віддавати його господарям і гостям", - продовжує майстер.

В інтернет- магазині "Дім тепла" можна знайти каміни і облицювання різних варіантів.

Ще одна невід'ємна частина камінів – димоходи. Спершу треба визначитись, який діаметр труби підходить. Димоходи бувають діаметром від 120 до 250, а в деяких камінах і 300 мм. Можуть бути як одноконтурні, так і двоконтурні утеплені. Димохід з нержавіючої сталі більш популярний, але повну безпеку може забезпечити керамічний димохід.

Також варто потурбуватися про безпеку навколо каміну. Варто придбати захисний екран, який встановлюється на підлогу. Корисними будуть камінні інструменти та засіб для проти-рання скла від кіптяви та бруду.

При монтажі печей та камінів користуйтесь послугами професіоналів у "Дім тепла". Пам'ятайте, від цього залежить безпека вашої родини!

Мережа салонів-магазинів "Дім Тепла"
м. Київ вул. Велика Окружна, 2
http://dimtepla.com

Менеджер з продажу
Тел (044) 228 45 31
Моб (063) 11 555 11
Моб (067) 11 555 11

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати відповідний камін – поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути