Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2021 10:48

Як зробити якісну електропроводку

Як зробити якісну електропроводку
Професійні електромонтажні роботи в Києві та області "під ключ" проводять фахівці компанії Relicon

Рано чи пізно перед кожним власником квартири постає проблема: як зробити якісну електропроводку? Щоб змонтувати швидко, якісно, недорого і довговічно. Щоб проводка не потребувала особливого догляду, не створювала проблем під час експлуатації, не потребувала додаткових витрат.

На перший погляд, від електропроводки будинку нічого не залежить. Дроти сховані під штукатуркою, ніколи ніхто не бачить – алюмінієві вони чи мідні, надійні чи ні, товсті чи тонкі, дорогі чи дешеві, в одинарній горючій ізоляції чи в подвійній негорючій. Аналогічна ситуація із запобіжниками, розетками, розподільчими коробками, щитками, тощо. Ці речі не видно, але від них залежить комфорт, безпека і спокій господарів.

Якщо електропроводка зроблена якісно і правильно – то її дійсно ніколи ніхто не побачить, вона нікому не завдасть клопотів.

Вимоги до сучасного житла інакші, ніж були 20-30-40 років тому. Навіть квартири, здані в експлуатацію 10 років тому, вже не відповідають сучасним вимогами. І точно не відповідатимуть за 10-15 років. Бо з кожним днем у кожній квартирі росте кількість електропристроїв, вони потребують живлення, догляду.

10 правил, як зробити якісну електропроводку

1. Монтаж електропроводки мають робити спеціалісти. Жоден сусід-кум-брат-сват без фахової освіти не змонтує проводку якісно, надійно і безпечно. Професіонали знають особливості сучасного обладнання, вимоги часу, потенційні потреби господарів.

2. На безпеці не можна економити. Всі дроти, запобіжники, розподільчі щитки потрібно монтувати із запасом, з урахуванням потенційних потреб і вимог. Бо сьогодні ви вмикаєте у розетку лише зарядку мобільного телефона, а завтра увімкнете потужний обігрівач. Пам'ятайте аналогію: перевантаження-перегрів-розплавлення-короке замикання-пожежа-біда.

3. Розеток не буває багато. Навіть ті, хто зробив їх із запасом, за 4-5 років потерпають від браку чергового джерела живлення. Бо ростуть вимоги і кількість електроприладів. Приміром, раніше на кухні було вдосталь 2-3 розеток, то сьогодні мало і 15. Робоче місце потребує до 10 розеток: для комп'ютера, монітора, принтера, сканера, телефона, настільної лампи, активних колонок, радіо, тощо. Це саме стосується автоматів у розподільчому щитку. Має бути запас.

4. Обирайте спеціаліста, який називає ціни на всі свої послуги. Недоброчесні називають низькі ціни, а потім накидають на додаткових послугах.

5. Обирайте фахівців, які не нав'язують конкретне обладнання чи послуги. Пам'ятайте: професіонали завжди пропонують кілька варіантів, по кожному називають вигоди, недоліки і особливості. Кожен матеріал має і те, й інше.

6. Звертайте увагу на вартість і складність обслуговування кожного пристрою. Одне діло – змонтувати, інше – постійно обслуговувати. Дізнайтесь про вартість обслуговування у спеціаліста, якого плануєте найняти. Професіонали про все розкажуть.

7. Обираючи матеріали, прислухайтесь до порад майстрів, а не продавців у магазинах. Останні зацікавлені продати дорожчі матеріали, бо мають від того більшу вигоду. Часто пропонують зайві речі.

8. Професіонали мають сертифікати якості своїх послуг. Знайомий сусід-електрик не має, тобто, ні за що не відповідає.

9. Перевіряйте ціни на обладнання у кількох постачальників. Це дозволить не переплачувати.

10. Беріть у фахівців всі схеми проводів, фіксуйте, де вони проходять. Бо прибиватимете чергову картину і точно влучите у дріт.

Професійні електромонтажні роботи в Києві та області "під ключ" проводять фахівці компанії Relicon. Спеціалісти виконують всі 10 правил.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити якісну електропроводку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути