Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2018 12:32

Головний трофей ЧС-2018 завершив турне

Головний трофей ЧС-2018 завершив турне
Кубок - трофей Чемпіонату світу-2018 - вже прибув до Владивостока

Кубок вже закінчив своє світове турне, трофей ЧС-2018 був відправлений зі столиці Японії до Владивостока. З цього міста розпочнеться тур кубка по містах Росії.

Прибуття спецрейсу до Владивостока було подією не менш урочистою, ніж саме відкриття мундіалю. Кубок зустрічали тисячі уболівальників, адже подія справді історична. Коли наступного разу головна нагорода чемпіонату світу з футболу виявиться на приморській землі — передбачити складно.

Маршрут кубка

Трофей побував на території 51 країни, його провезли по 91 місту. Нагадаємо, що чемпіонат світу почнеться менш ніж через місяць, портал football24.ua висвітлює всі події, пов'язані з змаганням. За планами організаторів, кубок повинен побувати ще в восьми містах Росії, після чого його турне завершиться.

У числі великих міст, які розташовані по маршруту головного трофея чемпіонату: Самара, Новосибірськ, Казань і Єкатеринбург. Уболівальники матимуть можливість особисто "познайомитися" з нагородою, але доторкнутися до приза зможуть лише обрані — президенти і переможці минулих мундіалів.

Безцінна нагорода, вибух емоцій

Одним з тих, хто міг потримати трофей особисто, був бразильський футболіст Сілва, який став володарем кубка в рамках гри за збірну в 2002 році. Жілберту зазначив, що передати відчуття людини, що тримає цю нагороду в руках, практично неможливо.

Коли футболіст вдруге доторкнувся до кубка, його наповнили не менш сильні емоції. Він справедливо вважає, що ця нагорода є безцінною не тільки для переможців ЧС, але і для всього світу.

Дизайнерськими елементами трофея є дві людські скульптури, які утримують планету на витягнутих вгору руках. Ця композиція створена з чистого золота, а її вага перевищує 6 кг.

З урахуванням територіальних особливостей Росії, організатори ЧС-2018 проклали найдовший маршрут слідування кубка FIFA. У 2017 році цей приз побував в 16 містах РФ. Слідкуйте за новинами чемпіонату на сторінках видання "Футбол 24".

Зараз ви читаєте новину «Головний трофей ЧС-2018 завершив турне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути