Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 12:25

Гарна ззовні та надійна в експлуатації: як облаштувати кухню мрії

Чи не кожна українська господиня мріє про ідеальну кухню. Це місце, де родина проводить більшість часу, відповідно кухонні меблі мають бути максимально функціональними та якісними.

Сьогодні найбільш популярні кухні з фарбованими фасадами. Їх основний конкурент - кухня з акриловими фасадами або ще називають акриловий пластик.

Фахівці Сorf-mebel розібрали усі переваги та недоліки кухонь із цих матеріалів. Компанія займається виробництвом та реалізацією різноманітних меблів уже 16 років і є експертами у цій сфері, до їхніх порад варто дослуховуватися.

Ціна

За вартістю кухні з акрилу трохи дорожчі, ніж з фарбованими МДФ фасадами. Це через високу вартість акрилових панелей та додаткову обробку торців фасадів, а саме заклеювання кромкою. Візуально кромка по периметру фасаду здешевлює його зовнішній вигляд і з часом через вологу і нагрівання може відшаруватися.

Кухня із фарбованим МДФ дешевша і завдяки монолітності покриття більш витончена на вигляд, адже фарба рівномірно наноситися на лицьову і торцеві частини фасаду. Крім того фарбований фасад кухні стійкий до впливу вологи та нагрівання.

 

Обслуговування

Акриловий фасад кухні так само схильний до механічних пошкоджень і подряпин, як і фарбований МДФ.

"При появі подряпин і ударів, акриловий фасад кухні не підлягає реставрації. Необхідно тільки міняти кухонний фасад і проблем може бути кілька: виробник МДФ з акриловим покриттям може вивести з виробництва той декор, з якого зроблена ваша кухня, або змінити відтінок декору, що буває досить часто. Тоді необхідно буде міняти всі фасади кухні на нові, що дуже затратно. Фарбований кухонний фасад можна реставрувати і заново пофарбувати, немає необхідності міняти всі фасади", - вказує засновник та керівник компанії Федір Ганич.

Стійкість в експлуатації

Акрил, як і фарбований фасад, досить м'який матеріал. Його легко пошкодити, наприклад, металевими або скляними предметами.

Однак, на ринку фарбованих фасадів з'явилася нова пропозиція, яка значно збільшує їх стійкість в експлуатації - це захисний акриловий лак, яким покривають матову поліуретанову емаль. Такий фасад значно краще витримує точкові удари й потертості. І по твердості виграє у акрилового пластика для меблевих фасадів.

До речі, компанія Сorf-mebel має власну камеру для фарбування. Вони ж одними із перших почали виготовляти фарбовані фасади, вкриті захисним лаком.

 

Дизайн

Для всіх господарів дуже важливий дизайн кухонних фасадів. Намагаються підібрати той, що найбільше збігається зі стилем всього будинку.

"Кухні з акрилового пластику обмежені в колірних та стилістичних рішеннях: можуть бути тільки з гладкими прямими фасадами і є близько 20-30 кольорів пластику на вибір. Не всі згодні на такі обмеження. Фасади фарбовані МДФ можуть бути з фрезеруванням, з патиною, з фарбуванням під бетон, мармур, з фрезерованою ручкою. Палітра кольорів близько 2 тис. Можна зробити з матовим і глянцевим покриттям", - пояснює Федір.

Якщо уже визначилися із видом фасаду для майбутньої кухні, варто обрати надійного виробника. Це дуже важливо, адже саме від цього залежить наскільки якісним будуть меблі, як довго прослужать та наскільки екологічними будуть матеріали, з яких вони зроблені. Радимо звертатися до компанії Сorf-mebel. Вони знаються на своїй справі, відповідно мають бездоганну репутацію. Роблять різноманітні меблі за індивідуальними проектами, тому вони ідеально підійдуть до будь-якого інтер'єру. Сorf-mebel допоможе навіть, якщо шукаєте нестадатне рішення облаштування помешкання. Перевагою є і те, що компанія з повним циклом виробництва. Це дозволяє повністю контролювати якість робіт на всіх етапах, не затягувати із термінами готовності та пропонувати кращу вартість при незмінно високій якості.

Зараз ви читаєте новину «Гарна ззовні та надійна в експлуатації: як облаштувати кухню мрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути