Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 09:07

Домашній мікроклімат на варті здоров'я

У холодну пору року середньостатистичний житель України проводить в приміщенні близько 90% свого часу. Оберігаючи себе від переохолодження та можливих застуд, часто ми добиваємося зворотного ефекту. Причина невидима, але очевидна - сухе брудне повітря, яке ми щодня вдихаємо близько 14 кг.

Згідно з результатами досліджень, повітря всередині приміщень в середньому в 2-5 разів брудніше, ніж на вулиці. Воно насичене низкою шкідливих для людини речовин, таких як дрібні забруднюючі частинки PM2.5, алергени, отруйні гази, зокрема формальдегід, шерсть тварин, спори цвілі і пил, якого в середньостатистичній квартирі накопичується до 18 кг. У холодну пору року ситуація ускладнюється відсутністю регулярних провітрювань приміщення і пересушеним опалювальними приладами повітрям.

  Щодня ми споживаємо повітря в 3,5 рази більше ніж води і в 7 разів більше ніж їжі
Щодня ми споживаємо повітря в 3,5 рази більше ніж води і в 7 разів більше ніж їжі

У нормі вологість повітря в будинку повинна складати 40-60%, в холодну пору року цей показник падає до 20% в наслідок роботи батарей. У сухому повітрі дуже швидко пересихають слизові оболонки - опора нашого імунітету. Вони перестають виконувати свою захисну функцію, через що стійкість організму до респіраторних інфекцій значно знижується. У той же час взимку і в міжсезоння концентрація забруднюючих речовин в домашньому повітрі досить висока, адже приміщення рідше провітрюється. Не дивно, що у багатьох людей з'являється кашель, нежить, дискомфорт в носоглотці, лущення шкіри і більш серйозні наслідки у вигляді загострення вже існуючих захворювань. Якість повітря впливає на стан здоров'я значно більше, ніж ми думаємо, адже щодня ми споживаємо його в 3,5 рази більше, ніж води і в 7 разів більше, ніж їжі.

І якщо на якість повітря за вікном часто складно вплинути, домашній мікроклімат - повністю під нашим контролем. Сьогодні нам допомагають технології, як наприклад, спеціальна домашня система для зволоження повітря і одночасно його очищення - мийка повітря Philips HU5930/10. Це компактний прилад, який зволожує повітря шляхом додавання в нього молекул води. Після збагачення повітря вологою він надходить в систему, де проходить процес його природного випаровування - таким чином, вологе повітря поширюється приміщенням. Дана технологія зволоження під назвою Philips NanoCloud дозволяє знизити ризик поширення бактерій на 99% в порівнянні з ультразвуковими зволожувачами повітря. А невидима волога хмара, що створюється за допомогою цієї технології, не залишає навколо приладу білого пилу і мокрих плям. Система автоматично контролює рівень вологості в приміщенні і підтримує її на постійному заданому рівні - від 40 до 60%. При цьому ефективність зволоження досягає 500 мл на годину.

  Щодня ми споживаємо повітря в 3,5 рази більше ніж води і в 7 разів більше ніж їжі
Щодня ми споживаємо повітря в 3,5 рази більше ніж води і в 7 разів більше ніж їжі

Крім зволоження прилад Philips очищує повітря в приміщенні за допомогою спеціальної системи очищення. Фільтр Nano Protect із захистом на нанорівні ефективно видаляє 99% бактерій, дрібний пил, поширені алергени і утримує дрібні частинки розміром до 0,02 мікрометра (це розмір, наприклад, вірусу грипу). Мийка повітря Philips ефективно справляється зі своїм завданням навіть у великих кімнатах розміром до 70 кв. м.

  Щодня ми споживаємо повітря в 3,5 рази більше ніж води і в 7 разів більше ніж їжі
Щодня ми споживаємо повітря в 3,5 рази більше ніж води і в 7 разів більше ніж їжі

Не забувайте, що якісне повітря - запорука здоров'я, і ​​кожен вдих має значення!

Зараз ви читаєте новину «Домашній мікроклімат на варті здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути