Ексклюзиви
середа, 29 липня 2020 14:23

Чому важлива пожежна сигналізація в торгових центрах

Чому важлива пожежна сигналізація в торгових центрах
Одним з основних вимог до датчиків пожежної сигналізації є їх чутливість і стійкість до відмов

Ряд сумних випадків, які знає історія, не ставлять під сумнів питання доцільності установки пожежної сигналізації в місцях великого скупчення людей, якими є торгові центри. Навіть якщо власниками виконані всі вимоги пожежної безпеки, складнощі завжди є, оскільки з панічним страхом людини впоратися дуже складно.

Як стверджують фахівці компанії Радар ВС, в екстремальній ситуації людина боїться і губиться. Навіть якщо у вас встановлена сучасна пожежна сигналізація, великими літерами і інтуїтивно зрозумілою графікою позначені напрямки і аварійні виходи, це не гарантія того, що в критичній ситуації людина "холодним" мозком буде обробляти цю інформацію.

Комплексний підхід до встановлення пожежної сигналізації

Для забезпечення безпеки людей необхідно враховувати й архітектурні особливості приміщення, площу, поверх, час роботи, наявність/відсутність складських приміщень, пунктів харчування тощо.

Одним з основних завдань є швидке виявлення навіть невеликого задимлення, оскільки часто рахунок йде на хвилини. Якщо поблизу людини ще немає відкритого вогню, дим, як продукт тління або горіння, є для неї отруйною речовиною. Сучасні будівельні матеріали і фарби при горінні часто виділяють отруйні речовини, що тільки погіршує ситуацію.

Полум'я спалює кисень з усіма сумними для людини наслідками. По повітроводах торгового центру дим дуже швидко поширюється по всій будівлі, позбавляючи людей можливості повноцінно дихати і обмежуючи видимість.

Робота для професіонала

Ідеальний випадок, коли розробка системи пожежної сигналізації відбувається ще на стадії проектування будівлі. Але розрахунок і установка її може проходити у вже побудованому приміщенні.

Грамотний фахівець ніколи не зможе сказати точну ціну установки по телефону, знаючи тільки загальну площу будівлі. Йому необхідне ретельне вивчення проектної документації з урахуванням всіх нюансів, враховуючи особливості поведінки людей в екстремальній ситуації.

Чому не можна економити на пожежній сигналізації

Одним з основних вимог до датчиків пожежної сигналізації є їх чутливість і стійкість до відмов. Раннє виявлення загоряння-це додатковий час для евакуації. Робота датчиків не повинна залежати ні від людського фактору, ні від перебоїв з електрикою або чогось ще. Дуже важливим є і своєчасне регламентне обслуговування системи пожежної сигналізації.

Зараз ви читаєте новину «Чому важлива пожежна сигналізація в торгових центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути