Ексклюзиви
середа, 06 листопада 2019 14:09

Альона Дегрік розповіла, які проблеми може вирішити легалізація грального бізнесу в Україні

Альона Дегрік розповіла, які проблеми може вирішити легалізація грального бізнесу в Україні
Генеральний директор ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік прокоментувала законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні

Генеральний директор ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік не могла пройти повз обговорення законопроекту про легалізацію грального бізнесу в Україні. У блозі на ua.news вона детально розповіла про те, які проблеми може вирішити легалізація грального бізнесу в Україні.

Легальний чи ні – гральний бізнес так чи інакше мав місце, заперечувати це не було сенсу. Тому в першу чергу мені хотілося б торкнутися економічного аспекту проблеми. Уряд Зеленського хоче отримати статус найпрогресивнішого Кабміну за всю історію України – а тому організаційно-фінансова сторона питання у них пропрацьована найсильніше. Вона ж використовується як головний аргумент. Пропоную розібратися в цьому наочніше.

Зменшення тіньової економіки і дохід до бюджету

Найочевидніший аргумент, який ви бачите і без мене. Про цифри говорити рано (часто бачила цифру близько 5 млрд грн) – до законопроекту постійно вносяться правки, і прогнози щодо бюджетних надходжень можна буде будувати виходячи зі "стабільної збірки" законопроекту.

Але як саме Україна отримає дохід від цього? В першу чергу – ліцензування. Гральні автомати, казино – для кожного типу таких закладів має бути своя ліцензія. Чим вищий рівень/ клас/ статус грального підприємства – тим вища вартість ліцензії. Це дозволить одноразово отримувати серйозні суми, причому в законопроекті вже чітко прописане обов'язкове цільове використання коштів з ліцензування на фінансування медицини, спорту і культури.

Друге – податки. Наприклад, в законопроекті йдеться про верифікацію обладнання за міжнародними стандартами. Ввезення такого обладнання і його верифікація, звісно, повинні мати зрозумілі мита – які мають бути набагато нижчими за штрафи за обхід правил.

Зараз ви читаєте новину «Альона Дегрік розповіла, які проблеми може вирішити легалізація грального бізнесу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути