Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2021 16:00

Які бувають міжнародні іспити з англійської мови?

  Здача міжнародних іспитів вимагає не тільки чималих зусиль і часу, а й грошей
Здача міжнародних іспитів вимагає не тільки чималих зусиль і часу, а й грошей

Серед багатьох кандидатів на роботу і престижне навчання у деяких є беззаперечна перевага. Ні, це не зв'язки та не гроші. Всі вони отримали серйозну освіту, можливо, пройшли курси англійської онлайн, і здали міжнародні іспити. Поговорімо про користь, яку вони можуть принести, а також згадаємо найпопулярніші види цих тестів.

Про користь

Здача міжнародних іспитів вимагає не тільки чималих зусиль і часу, а й грошей. Заради чого це все?

• У разі успішної здачі кандидат отримує сертифікат міжнародного зразка, що офіційно підтверджує його рівень володіння англійською мовою. З його допомогою будь-яка людина може вступити до одного з 7500 престижних вузів, розташованих на території англомовних країн.

• Сама оцінка, зазначена в згаданому документі, теж грає роль. Наявність сертифіката може забезпечити вам місце в передовій компанії. А кількість балів може вплинути на обсяг зарплати.

• Третя причина - твердження мотивації, самооцінки і самоствердження. Адже багатьом доводиться сильно старатися, щоб не просто прийти на іспит і виконати всі завдання, але і отримати хороший результат.

A2 Key (KET) (скорочено від Key English Test)

Основне завдання – протестувати знання дітей віком 11-15 років і потенційно підтвердити рівень А2. Організатори: Cambridge ESOL. Складається з трьох частин: читання і письмо (прочитати пару статей і виконати пару завдань), аудіювання (прослухати пару записів в уповільненому темпі та виконати пару завдань і говоріння (бесіда з напарником і екзаменатором). Оцінюється в процентах кількості правильно виконаних завдань, максимально можлива оцінка - 100%.

B1 Preliminary (PET) (скорочено від Preliminary English Test)

Основне завдання – потенційно підтвердити рівень В1, що означає вже не просто впевнене спілкування на повсякденні теми, а й можливість отримання роботи у сфері туризму, адміністративних послуг і гостинності. Складається з трьох частин: читання і письмо (перевірка розуміння основних думок статей, завдання; близько півтори години), аудіювання (перевірка сприйняття настрою, емоцій людей, які розмовляють на запису) і говоріння (бесіда з напарником і екзаменатором). Оцінка формується за кількістю набраних балів. Максимально можливий результат – 170. Можливі варіанти підсумкової оцінки: 160-170 балів – Pass with Distinction, 153-159 балів – Pass with Merit, 140-152 балів – Pass, 120-139 балів – Level A2, менше ніж 120 балів – тест вважається проваленим.

B2 First (FCE) (скорочено від First Certificate in English)

Організатори: ESOL. Основне завдання – потенційно підтвердити рівень В2, що означає, що ви вже можете претендувати на навчання або роботу за кордоном, вести ділове листування і розмови телефоном, читати профільні статті та книги, брати участь в спеціалізованому навчанні. Складається з 5 частин: читання, лист, використання мови, аудіювання і говоріння.

C1 Advanced (CAE) (скорочено від Certificate in advanced English)

Основне завдання – потенційно підтвердити рівень С1. Складається з 5 частин: читання, лист, використання мови, аудіювання і говоріння. Система оцінювання діє через набір балів, кожен рівень асоціюється з буквою за прикладом системи освіти в Америці: 80-100 балів - оцінка А, 75-79 балів - оцінка В, 60-74 балів - оцінка C, 45-49 балів - CEFR Level B2, 0-44 балів - Fail, екзамен вважається незданим.

C2 Proficiency (CPE) (скорочено від Certificate of Proficiency in English)

Основне завдання – потенційно підтвердити рівень С2. Є один з найважливіших іспитів для викладачів. Складається з тих же 5 частин.

Зараз ви читаєте новину «Які бувають міжнародні іспити з англійської мови?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути