Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 14:21

5 топових порад, як вибрати фотографа на весілля

5 топових порад, як вибрати фотографа на весілля
Для того, щоб весільні фото були якісними, а враження приємними, треба серйозно підійти до вибору фотографа

Жодне весілля не проходить без фотографа. Але як вибрати такого спеціаліста, щоб потім не було соромно за свої фотографії, ви на них себе впізнавали і ще й могли показати іншим? Для того, щоб фото були якісними, а враження приємними, перш за все підійдіть серйозно до вибору фотографа.

Як вибрати фотографа розповідає організатор весіль Яна Ліщенко.

• Перш за все потрібно визначитись, фотограф якого рангу вам потрібен: зірковий, той який має власну студію і ви матимете окрім всього ще й фото у студії, чи той, який лише зніматиме процес весілля. У першому варіанті дорожче.

• Не довіряйте весільну зйомку родичам чи знайомим, навіть, якщо у них є унікальний фотоапарат. Фотограф це не лише той, хто має техніку, а й той, хто вміє з нею обходитись, знає регламент установ, де займаються розписом, вміє поставити гостей у гарному місці.

• Знайдіть надійний ресурс, на якому підібрані фотографи міста, де можна почитати відгуки та враження від замовників. Для себе ви можете визначити, наприклад, який найкращий весільний фотограф в Одесі, на будь-який смак та будь-яку ціну, яка вас влаштує.

• Перегляньте книги та фотоальбоми, які віддають людям на руки. Відмітьте, що сподобалося, а що ні. Занотуйте зауваження.

• Виберіть трьох фотографів, які сподобалися та зустріньтеся з ними. Поговоріть про стиль зйомки, які б кадри ви хотіли отримати з весілля - репортажні, постановочні, кадри з корекцією кольору чи кадри, схожі на картини. Зверніть увагу на професіоналізм людини, вміння поставити кадр. При зустрічі попросіть зробити кілька фото, погляньте чи підходить вам ця людина у спілкуванні. Важливо, щоб фотограф підходив вам по темпераменту.

Не наймайте фотографа та відеооператора в одному. В плюсах лише ціна, решта лише мінуси. Роботи цих двох професіоналів зовсім різні. Відеограф має рухатись повільно. Фотограф - швидко, щоб не пропустити цікавий момент. В підсумку ви отримаєте уривки свята, а не повноцінну картинку.

Зараз ви читаєте новину «5 топових порад, як вибрати фотографа на весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути