Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 13:11

3 поради, як можна економно охолодити приміщення

Після зимових холодів ми з нетерпінням чекаємо приходу тепла, нерідко забуваючи, що в літньому сезоні є свої недоліки, які можуть істотно знизити якість життя. Спека здатна проникати в міські квартири багатоповерхових будинків і заміські будинки. Істотно поліпшити обстановку приміщення, охолодити будинок до прийнятної температури здатний кондиціонер, експлуатація якого має не тільки свої плюси, але і декілька мінусів. Перш за все, це велике споживання електроенергії. Але і тут є свої секрети, як можна скоротити витрати навіть при наявності постійно працюючого кондиціонера, про що і піде мова нижче.

  Охолодити будинок до прийнятної температури здатен кондиціонер
Охолодити будинок до прийнятної температури здатен кондиціонер

1 - Установка стельових вентиляторів

Економно відтворити ефект прохолоди допоможе такий невигадливий механічний пристрій, як стельовий вентилятор. Конструкція кріпиться на стелі, створюючи природні повітряні потоки, що охолоджують будинок, діючи за принципом віяла. Сучасні пристрої оснащені регулятором, щоб можна було самостійно змінювати напрямок потоків. Для більшої продуктивності, при особливо сильній спеці влітку, вікна закриваються спеціальною плівкою, щільними шторами або жалюзі. До речі ця порада ефективна і якщо є кондиціонер в будинку, який необхідно періодично відключати або проводити чистку.

2 - Не забувайте вчасно виконувати технічне обслуговування кондиціонера

Як і техніка, кондиціонер будь-якого класу енергоефективності потребує регулярного обслуговування, яке проводиться з метою очищення його фільтрів. Користь від обслуговування кондиціонера (яке повинно проходити хоча б раз на рік), зачіпає відразу кілька аспектів:

● Турбота про здоров'я.
● Профілактика не дасть пристрою передчасно вийти з ладу.
● Знижується навантаження на внутрішній блок підлогових, касетних і настінних кондиціонерів.
● При встановленні прийнятної потужності прилад споживає менше електроенергії.

3 - Застосування альтернативних систем для охолодження приміщення

Найбільш поширеною системою, яка здатна ефективно охолодити будинок і забезпечити комфортний мікроклімат, вважається тепловий насос, що може виконувати функцію не тільки джерела тепла, але і холоду. Система поверхневого охолодження, де в якості теплоносія використовується вода, підключається до радіатора, який проводиться до колодязя. Невелика переробка опалювальної системи на батареях дозволяє перемикати пристрій для нагрівання приміщення взимку, і охолодження влітку, а також в рази знизити витрати на електроенергію.

Зараз ви читаєте новину «3 поради, як можна економно охолодити приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути