середа, 02 липня 2008 18:03

Жителям Семенівщини продають привізний хліб

Хліб у селищі Семенівка пече одна пекарня. Вона належить місцевому автотранспортному підприємству. Випічку продають лише в райцентрі. До сіл хліб привозять із міст — Кременчук та Хорол.

Щодоби в Семенівці випікають до тисячі буханців. У єдиній пекарні райцентру — п"ять працівників. Трудяться позмінно. Хліб продають за ціною від 1,8 до 2 грн.

— По селах люди їдять хліб з Хорола та Кременчука, — розповідає 53-річна Ольга Іванова із Семенівки. — Він дорожчий на 20–25 копійок.

Жінка згадує, до 1990-х хліб у Семенівці випікав місцевий хлібокомбінат. Вироби були смачними. На комбінаті працювало майже півсотні семенівців. Тут пекли торти, була лінія з випуску мінеральної води. Хлібокомбінат належав Семенівській райспоживспілці. Його визнали нерентабельним. Два роки тому продали місцевому товариству ім. Шевченка.

Голова Семенівської райспоживспілки Михайло Синибок говорить, що нині власники завезли нове обладнання на комбінат. Коли він запрацює, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Семенівщини продають привізний хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути