Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 15:43

Землю приватизовують безплатно

Хату я купив 20 років тому, є документи купівлі-продажу. Земля біля хати, 30 соток, наділена сільською радою. Люди роблять документи на приватизацію, плани на будинки. Їм це обходиться до 2000 гривень. Я збиратиму ці гроші, а тоді діти мої будуть по-новому платити й переоформляти? Хотілося б знати, для чого треба приватизовувати землю біля хати, а також робити план на неї? Чи це обов"язково? І яку воно має роль для подальшого помешкання?

Іван Топчій, 66 років, із села Петрівка-Роменська Гадяцького району


— Кожен громадянин України за бажанням має право приватизувати земельну ділянку, — пояснює спеціаліст юридичного сектору Полтавського обласного управління земельних ресурсів Олександр Леус. — За статтею 118 Земельного кодексу, кожен має право на безплатну приватизацію землі. Якщо ділянка приватизована, власник може продати її, подарувати. Тобто може розпоряджатися нею.

План на будинок потрібен для його реєстрації.

— Хто хоче — робить план на будинок, хто не хоче — не робить, — говорить директор Полтавського бюро технічної інвентаризації Аркадій Кошер. — Але коли людина захоче продати будинок чи подарувати, без його реєстрації вона цього зробити не зможе. А для реєстрації обов"язково потрібен план.

Зараз ви читаєте новину «Землю приватизовують безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути