понеділок, 20 лютого 2012 07:15

За подарунки від мера виманюють гроші

— Пару днів назад зайшли двоє жіночок. Сказали, що від Олександра Мамая. Почали якісь ремні показувать. Пояснили, мер оплатив 80 процентів стоімості товару. Мені треба було тільки 40 гривень доплатить і забирати ремень, — говорить полтавець Олександр Шерстюк, 63 роки. — Я зразу поняв, щось тут не чисто.

Кажу, немає у мене грошей. Не помню такого, щоб мер напівоплачену продукцію предлагав. Ті постояли трохи і далі по квартирах пішли.

У міліції розповідають, це шахрайство. По помешканнях злочинці ходять удень. Найчастіше представляються довіреними особами редакторів полтавських видань, міського голови.

— Їхні жертви — пенсіонери. Вони вірять тому, що розказують. Думають, відома людина їм справді такий подарунок робить, — говорить Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Та якщо у такий спосіб щось пропонують, це стовідсоткове шахрайство. Не треба навіть двері відкривати таким особам.

Юрій Сулаєв пояснює, витрачені на запропонований товар гроші не повертають.

— Людина добровільно купує товар, тому довести, що було шахрайство, неможливо. Єдиний спосіб повернути гроші — звернутися до центру захисту прав споживачів. Та потрібно мати чек на куплені речі.

Зараз ви читаєте новину «За подарунки від мера виманюють гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути