Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2013 06:00

З довірою до проекту "Освіта без кордонів" — з надією на краще майбутнє

Автор: фото надане Оленою Катаєвою
  Олена 
Катаєва: ”Проект дає можливість обирати 
з-поміж 16 найпрестижніших вищих навчальних закладів Республіки Польща”
Олена Катаєва: ”Проект дає можливість обирати з-поміж 16 найпрестижніших вищих навчальних закладів Республіки Польща”

Полтавський офіс проекту "Освіта без кордонів" святкує річницю  своєї діяльності. Директор проекту в Полтавському регіоні Олена Катаєва говорить, свого часу він став одним із перших у галузі освітнього консалтингу.

На початку роботи виникало багато труднощів. Адже пропозиції навчання у вищих навчальних закладах Польщі досить нові у порівнянні з умовами вітчизняних, викликали недовіру абітурієнтів. Та з кожним роком усе більше випускників надають перевагу польським університетам, бо вони пропонують широкий вибір спеціальностей, доступну вартість навчання, гарну матеріально-технічну базу, стажування в країнах ЄС, європейський диплом і реальні перспективи працевлаштування для кожного активного та цілеспрямованого студента.

У чому унікальність проекту?

— Головне завдання — надати максимально повний пакет об'єктивної інформації про життя за кордоном. Ми зацікавлені у підготовці морально зрілого і самостійного студента, який буде готовий до труднощів в адаптації.

За час нашої діяльності понад 100 полтавців стали учасниками проекту і зараз здобувають вищу освіту в університетах Любліна, Кракова, Вроцлава та інших. Проект підтримує абітурієнтів, дає можливість обирати з-поміж 16 найпрестижніших внз Республіки Польща. Вступ проводиться в Україні. Фахівці проекту вирішують усі питання, пов'язані з прийняттям абітурієнта до обраного вищого навчального закладу, в тому числі з оформленням усіх необхідних документів, допомагають отримати візу, підібрати житло, організовують виїзд до вищого навчального закладу в Польщу. Окрім того, підтримують протягом першого року перебування студента в Польщі. Також у рамках проекту діє мовна школа, що об'єднала у своєму колі кращих викладачів польської мови Полтави.

А якщо абітурієнту складно визначитися з вибором спеціальності та ВНЗ?

— Тоді в пригоді йому стане профорієнтація, яка проводиться досвідченим психологом із застосуванням найсучасніших методик. Такий підхід дозволяє абітурієнту обрати професію, що відповідатиме його здібностям та прагненням. А щоб остаточно впевнитися у своєму рішенні, абітурієнти і їхні батьки можуть узяти участь в ознайомчому візиті до польських вищих навчальних закладів, який допоможе оцінити умови навчання, проживання, поспілкуватися з викладачами і керівництвом обраного ВНЗ.

Яна ЖАДАН, консультант проекту

м. Полтава, вул. Фрунзе, 2, оф. 418

0(532) 656 010

www.proekt-obk.com

Зараз ви читаєте новину «З довірою до проекту "Освіта без кордонів" — з надією на краще майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути