четвер, 29 травня 2008 21:05

В"ячеслав Демченко вирощує овочі у пірамідальній теплиці

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  В’ячеслав Демченко з Погребів Глобинського району біля пірамідальної теплиці разом із 15-річною донькою Тетяною. Чоловік говорить, що в теплиці не хворіють овочі, а в самого покращується самопочуття і зникає депресія
В’ячеслав Демченко з Погребів Глобинського району біля пірамідальної теплиці разом із 15-річною донькою Тетяною. Чоловік говорить, що в теплиці не хворіють овочі, а в самого покращується самопочуття і зникає депресія

Змінний майстер елеватора 38-річний В"ячеслав Демченко з села Погреби Глобинського району побудував на городі пірамідальну теплицю. Задум виношував із 2000 року. Тоді до рук потрапила газетна вирізка про такі піраміди.

— Теплиця зроблена за пропорціями справжньої єгипетської піраміди Хеопса у менших масштабах. Сам підготував креслення. Батько добре тямить у кресленні та геометрії. Він допоміг зробити каркас, — розказує Демченко. — Затрати тут невеликі. Усі матеріали обійшлися мені до 500 гривень.

Основа — з залізних труб і дерев"яних дощок. Їх потрібно до 70 м. Плівку треба брати товсту. На піраміду площею 60 кв. м чоловік купив плівку шириною 6 м і довжиною 10 м. Висота теплиці — 3,5 м.

— При укритті теплиці розрізану плівку склеюю праскою або скотчем. Не розрізав. Її кінці скріпив лише біля дверей, — веде далі. — Щоб у вітер не просідала між конструкцією каркаса, зсередини напнув пластикову сітку. Звичайні мочалки для миття посуду посадив на клей і приліпив у місцях, де є болти, гайки, зварювальні шви. Так плівка залишиться цілою. При великих вітрах звичайні теплиці вітер розкриває, а ця тримається.

Демченки вирощують помідори, огірки та капусту. Рослини не хворіють. Та й шкідників стільки немає, як на городі. Із власної капусти родина вже робить салат.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Демченко вирощує овочі у пірамідальній теплиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути