четвер, 23 вересня 2010 17:59

Вузам дозволили брати гроші з прогульників

— Я торік відпрацьовувала 30 годин пропущених занять. За кожну платила по 5 гривень, — говорить 21-річна Яна, студентка Полтавського інституту економіки і права.

У цьому приватному вузі 2010-го прогульники платитимуть по 7 грн за годину.

— У нас уже давно діє система плати за відпрацювання пропущених занять, — каже 52-річний Сергій Глоба, проректор інституту. — Викладачі витрачають для роботи з такими студентами свій власний час, тому компенсація за це повинна бути. Гроші йдуть у загальний фонд інституту. Потім ректор розподіляє їх. Факт, що студент платив гроші, документується. Моя думка, що цими оплатами не слід зловживати.

Своїм рішенням Кабмін дозволив вузам брати пеню зі студентів за те, що вони прогулюють пари. Суми штрафів поки що не уточнили.

Факт, що студент платив гроші, документується

У державних і національних вузах Полтави в попередні роки плати за прогули не брали, лише лякали студентів штрафами. Називали суми від 30 до 120 грн.

— Вони ніколи не скажуть, що беруть, — говорить 22-річний Андрій, студент одного з університетів Полтави. — Це ж усе робиться неофіційно. Я то ніколи і не платив. Та  був момент, коли нам казали, що, мовляв, ще один прогул — і ви будете по 30 гривень за кожну пару відраховувати.

Чи братимуть пеню за прогули в полтавських вузах, ще не визначилися — чекають на офіційні розцінки.

Зараз ви читаєте новину «Вузам дозволили брати гроші з прогульників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути