Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 16:21

Віктор Баранов вудкою виловив потопельника

Автор: фото: Світлана НАТАЛЕНКО
 

До Головного управління МНС в області звернувся голова Кобеляцької райради Володимир Жуков із клопотанням відзначити жителя Кобеляк 46-річного Віктора Баранова за мужність. Той урятував у річці Ворскла потопельника, безробітного Геннадія Калініченка, 54 роки. Сталося це 31 березня.

Баранов працює нічним сторожем у райраді. Удень рибалив.

— Накрапав дощ. До опівдня зловив кількох бичків та верховодок, гунтера й пару окунів, — згадує чоловік. — Напустився дощ і клювати взагалі перестало.

Віктор велосипедом поїхав берегом додому. Побачив вудку. За 1,5 м від крутого і високого берега у воді було нерухоме тіло. Його несло течією.

— Спускатися до річки було ризиковано. Глина слизька. Та я спустився, — каже Баранов. — Палиці не було, тож закинув вудочку. Гачок відразу зачепив комір фуфайки.

Підтягнув до себе. Упізнав Геннадія Калініченка, який часто рибалив у цих місцях. Той розплющив очі й намагався щось сказати.

Баранов побіг по допомогу. Зустрів Михайла Котенка та Анатолія Бідняка. Утрьох витягли змерзлого Калініченка на берег.

Води в легенях лікарі не виявили. Однак організм значно переохолодився. Чоловік був п"яним. Коли прийшов до тями, запитав про пляшку самогонки, що була в сумці.

— У нього дуже відповідальний янгол-охоронець, — говорить дружина Калініченка Юлія. — Він на "запорожці" та мотоциклі розбивався, і на морозі замерзав. Вдячна, що його врятували. Подробиць не знала — Гена сказав, що сам із води виліз.

Калініченка вже виписали з лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Баранов вудкою виловив потопельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути