пʼятниця, 01 серпня 2008 15:33

Вихованці дитсадка сплять на розкладачках

У дитячому садку "Малятко" райцентру Семенівка — 170 дітей. Сюди возять дітей із мікрорайонів Зелений кут, цукрового заводу, Доби. Для майже 30 вихованців у дитсадку не вистачає місць.

У "Малятко" працює дев"ять груп. Дві з них — ясельні. Заклад розташований у двох одноповерхових приміщеннях в центрі Семенівки. Одне з них збудоване в довоєнні роки.

— Старшенькі діти сплять на розкладачках, — каже мати одного з вихованців дитсадка. Називатися не хоче. — Коли тиха година закінчується, розкладачки відставляють до стін. У тій же кімнаті діти граються.

За місяць у дитсадку батьки платять 45 грн за дитину. 15 вихованців-пільговиків відвідують дитсадок і харчуються безкоштовно. Заклад перебуває на балансі Семенівської селищної ради.

— 90 відсотків бюджету селищної ради йде на утримання дитячого садка, — говорить селищний голова Людмила Милашевич. — Ледь зводимо кінці з кінцями.

У 1970-х у Семенівці здали в експлуатацію дитсадок "Веселка" в мікрорайоні цукрового заводу. Він був розрахований на 140 дітей. Перебував на балансі підприємства. Після приватизації заводу дитсадок закрили. Його взяла під опіку селищна рада. Нині там працює чотири людини. Вони охороняють територію. Двоповерхове приміщення руйнується. Чотири роки тому з обласного бюджету виділили 100 тис. грн. За ці кошти дитсадок газифікували.

Семенівська селищна рада не має грошей на поновлення роботи закладу.

Зараз ви читаєте новину «Вихованці дитсадка сплять на розкладачках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути