Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 18:30

Відзначатимуть 50-річчя переселення затоплених сіл

Сьогодні міська рада Світловодська Кіровоградської області планує ухвалити програму щодо відзначення 4 жовтня як Дня переселення із зони затоплення Кременчуцького водосховища.

— Одразу після ухвалення звернемося до Полтавської, Кременчуцької, Черкаської міських рад про введення дня переселенця і в цих містах, — розповідає заступник міського голови Світловодська з гуманітарних питань Ольга Литвиненко, 52 роки. — Відзначення цього дня є ініціативою переселенців із зони місць затоплення та місцевого товариства Новогеоргієвців, названого на честь затопленого міста.

Кременчуцька ГЕС міститься саме в Світловодську, а не в Кременчуці. 4 жовтня 2009-го минає 50 років після затоплення багатьох населених пунктів Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

— До відзначення цього дня плануємо проведення конкурсу на виготовлення пам"ятника, присвяченого переселенцям; створення історико-етнографічного музею на базі Центру військово-патріотичного виховання; збиратимемо розповіді та свідчення учасників цих подій, — веде далі Литвиненко.

Підготовка до 50-річчя цієї події триватиме впродовж серпня 2008-го — вересня 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Відзначатимуть 50-річчя переселення затоплених сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути