Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 20:13

Валентин Білик заробляє на цибулинах тюльпанів

71-річний Валентин Білик із селища Градизьк Глобинського району підсушує цибулини тюльпанів для посадки та на продаж. Їх починають саджати нині. Робота ця триває до жовтня. Вирощуванням тюльпанів Валентин та його дружина Ніна займаються 20 років. Цибулини продають на селищному ринку в Градизьку.

— Головне, щоб цибулинка встигла укорінитися за два тижні до перших заморозків. І не треба їх класти у погріб — вони не люблять холоду й вологи. Купують в основному місцеві. Приходять і додому. Вже й сусіди скупляються. Найчастіше беруть по дві-три кожного сорту, — розповідає Білик. — А оце прийшла жінка і взяла 50 штук сорту Канова. Вони з фіолетовим відтінком.

На базар чоловік носить фото сортів. Покупець може вибрати. У Білика майже півсотні різновидів. Посаджено майже 30 тис. цибулин. Торік одна коштувала гривню. Цьогоріч удвічі дорожче.

— Усі не викопуватиму. Їх нереально продать. Поки що накопав трохи більше тисячі. Це для "поддержки штанов". Хоч попит на них і є. Позаминулого року ми продали чотири тисячі цибулинок по гривні за штуку. А уявіть, який це труд! Працюєш, як негр на плантації, — каже чоловік. — Торік продали набагато менше. Скільки збуду в цьому сезоні — не знаю.

Зараз ви читаєте новину «Валентин Білик заробляє на цибулинах тюльпанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути