Минулої суботи на Театральній площі Полтави факультет Київського університету культури і мистецтв презентував хліб із салом та часником. Роздані в місті запрошення обіцяли "встановлення світового рекорду з виготовлення найдовшого у світі козацького хліба з часником".
Напередодні студенти перекрутили 40 кг свіжого сала й додали спецій. Порізали 290 буханок "Пушкарівського" хліба й намастили їх.
— Студенти сьогодні показують практичні роботи за весь навчальний рік, — пояснює декан Полтавського факультету Марина Татаренко, 29 років. — Це колосальний труд. Бутерброд готували двісті студентів.
У скорботну передвеликодню суботу полтавців частували горілкою "Кропива". Гучно ввімкнули пісні у виконанні ректора Університету культури Михайла Поплавського.
— Наливаємо не по 20 грамів, як на дегустаціях, а по 50, як положено, — каже Татаренко. — Кожен може випити, закусити. У нас у країні є віруючі і невіруючі. Вони не вважають гріхом поїсти те, чого їм хочеться.
Бутерброди розклали й заміряли рулеткою. Їхня площа — 25 кв. м. Потім пригостилися міські посадовці. Тоді дали скуштувати всім присутнім.
Представників Книги рекордів України не було. Їм направлять відеоматеріал.
Торік у Дніпропетровську на бутерброди площею 12 кв. м намастили 40 кг сала дикого кабана.
— Якщо людям це подобається, хтось хоче розкошелитися, ми приймемо такий проект, — коментує подібне полтавському дійство представник Книги рекордів України Ігор Підчибій.
Коментарі