Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 18:13

В останній день посту полтавців пригостили салом і горілкою

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Студентка Полтавського факультету університету культури й мистецтв Наталія Гладка (ліворуч) частує заступника мера Полтави Ларису Семенягу огірками й горілкою ”Кропива” від ректора Михайла Поплавського. Та тягнеться за другим шматком хліба із салом
Студентка Полтавського факультету університету культури й мистецтв Наталія Гладка (ліворуч) частує заступника мера Полтави Ларису Семенягу огірками й горілкою ”Кропива” від ректора Михайла Поплавського. Та тягнеться за другим шматком хліба із салом

Минулої суботи на Театральній площі Полтави факультет Київського університету культури і мистецтв презентував хліб із салом та часником. Роздані в місті запрошення обіцяли "встановлення світового рекорду з виготовлення найдовшого у світі козацького хліба з часником".

Напередодні студенти перекрутили 40 кг свіжого сала й додали спецій. Порізали 290 буханок "Пушкарівського" хліба й намастили їх.

— Студенти сьогодні показують практичні роботи за весь навчальний рік, — пояснює декан Полтавського факультету Марина Татаренко, 29 років. — Це колосальний труд. Бутерброд готували двісті студентів.

У скорботну передвеликодню суботу полтавців частували горілкою "Кропива". Гучно ввімкнули пісні у виконанні ректора Університету культури Михайла Поплавського.

— Наливаємо не по 20 грамів, як на дегустаціях, а по 50, як положено, — каже Татаренко. — Кожен може випити, закусити. У нас у країні є віруючі і невіруючі. Вони не вважають гріхом поїсти те, чого їм хочеться.

Бутерброди розклали й заміряли рулеткою. Їхня площа — 25 кв. м. Потім пригостилися міські посадовці. Тоді дали скуштувати всім присутнім.

Представників Книги рекордів України не було. Їм направлять відеоматеріал.

Торік у Дніпропетровську на бутерброди площею 12 кв. м намастили 40 кг сала дикого кабана.

— Якщо людям це подобається, хтось хоче розкошелитися, ми приймемо такий проект, — коментує подібне полтавському дійство представник Книги рекордів України Ігор Підчибій.

Зараз ви читаєте новину «В останній день посту полтавців пригостили салом і горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути